Yaşam
  • 9.10.2005 00:11

MODACI CEMİL İPEKÇİ : ERKEKLERİ KADINLARDAN DAHA GÜZEL, SİVEREK'İN ERKEKLERİ ÇOK HOŞ

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı'nda "Wind Of Anatolia" (Anadolu Rüzgarı) adı altında yapılacak Türkiye'nin tanıtım etkinlikleri ile ilgili çalışmalar için Şanlıurfa'ya gelen ünlü modacı Cemil İpekçi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.


Anadolu kültürünü dünyaya tanıtmayı amaçlayan bir proje için çalışmalarına aralıksız sürdüren ünlü tasarımcı Cemil İpekçi, 18 kişilik bir ekiple Şanlıurfaya geldi. Anadolu'nun yedi bölgesinde yapılacak araştırmalar sonucu belirlenen kumaş, takı ve el sanatları ile çağdaş çizgilerin birleşimini yansıtacak şekilde özel ve zengin çeşitli koleksiyon çalışmalarına tam hızla devam eden İpekçi, ünümüzdeki günlerde Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı İshakpaşa Sarayı'nda bir final gerçekleştirecek.


Şanlıurfa'da bulunan ünlü moda tasarımcısı Cemil İpekçi, Balıklıgöle giderek üç dilek tuttu. Proje Genel Müdürü Cemil Akyol tarafından tasarlanan "Anadolu Rüzgarı" projesi çerçevesinde, Türkiye'nin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığı, tarihi kültürel doku zenginliğinin bulunduğu bir ülke olduğunu belirten ünlü tasarımcı Cemil İpekçi, Balıklıgölde balıklara yem atarken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ünlü tasarımcı Cemil İpekçi, "Dilekler söylenmez. Ama en önlemli tek dileğim herkese ilk önce sağlık diliyorum. Sağlık insan hayatında önemli bir yer tutuyor. İkinci dileğim ise ülkemde ve dünyada kavgaların biran önce sona ermesini istiyorum. Üçüncüsü bana ait özel bir dilek bunu söylemem" dedi.


Proje Genel Müdürü eski bir gazeteci Cemil Akyol tarafından hazırlanan Wind Of Anatolia projesinin yaklaşık 2 yılık bir çalışma ürünü sonucu ortaya çıktığını belirten Cemil İpekçi, Türkiye'nin 7 bölgesine özgü 7 ayrı kıyafetin sergilendiği toplam 70 kıyafetin hazırlandığını söyledi.
İpekçi konuşmasında şunları dile getirdi; "Bu proje, ülkemizin gelmiş geçmiş 5 bin yıllık tarihi etnik gurupları, inanışları kullandıkları desenleri kültürleri yansıtan bir koleksiyondur. Bu güne kadar hazırladığım en önemli bir projedir. Bu bir kıyafet tanıtımı değil, 7 bölgemizin bugüne kadar kullandığı kültürü yansıtan bir giysi tasarımıdır. Bu projede giysiler ve takılar çok önemli, bizler inanışlı bir kültüre sahibiz. Bu bütün inanışları yansıtan Aleviler, Yezidiler, Ermeliler, Süryanileri anlatan bir koleksiyondur".
Çok sevdiği için sık sık şalvar giydiğini söyleyen Cemil İpekçi, Şanlıurfa Bedesten Çarşısı'nı gezerken bol bol alışveriş yaptı. Gezisi sırasında Şanlıurfalılarla sohbet eden ünlü tasarımcı, "Biliyorsunuz ben şalvar giymeyi çok seviyorum. İstanbul'da da şalvar giyiyorum. Ama Urfa şalvarını çok seviyorum. Benim yanlarımı kabartmıyor. Beni şişman göstermiyor. Buradan da Siverek'e gideceğim. Siverek biliyorsunuz benim gözde bir yerimdir. Siverekliler de bana çok yakın oldular. Bence dünyanın en güzel insanlarının olduğu bir yer. Erkekleri kadınları çok hoş" dedi.
Kuyumcular Çarşısı'nda yeğeni Melisa İpekçiyle birlikte alışverişte bulunan İpekçi, başına takılan puşiyle kendisini Urfa Ağası olarak tanıttı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER