Yaşam
  • 12.1.2015 10:44

Modacılar Erdoğan'ın giyim zevkini değerlendirdi

Türkiye siyasetine kendine has bir üslup getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, giyim tercihleriyle de yeni trendlerin öncüsü oldu. Sürekli göz önünde bulunan ve karizmatik karakteriyle milyonları etkileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bürokraside daha önce sıklıkla tercih edilen lacivert takımlı giyim algısını değiştirerek, rahat kıyafet seçimleriyle kendi modasını oluşturdu. Erdoğan'ın giyim tarzını değerlendiren moda tasarımcıları ve giyim sektörünün önde gelen isimleri, Cumhurbaşkanına tam not verdi. 
Ünlü moda tasarımcısı Levon Kordonciyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahat giyinmeyi sevdiğini belirtti. Kordonciyan, Erdoğan'ın kareli ceketler giyerek gençlerle de iç içe olduğunu ve modayı takip ettiğini gösterdiğini dile getirdi. Levon Kordonciyan, “Modayı sırf film yıldızları değil, devamlı televizyona çıkan siyasetçiler, profesörler de belirleyebiliyor. Bence Cumhurbaşkanımızı kimse etkilemiyor, dünyayı takip etmiyor, kendi mo­­dasını oluşturuyor” ifadelerini kullandı. 

YERLİ MARKALARI TERCİH EDİYOR
Giyim sektöründe birçok markayla faaliyet gösteren ORKA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iyi bir fiziğinin olduğunu dile getirerek, kıyafet kullanımında yerinde seçimler yaptığını söyledi.  Orakçıoğlu, Erdoğan'ın devlet ciddiyetine yakışan bir stilinin bulunduğunu ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız zamansız renkleri doğru kullanıyor. Kendi fiziği ve stili arasında bir uyum ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanımızın diğer dünya liderlerinden fazlası var, eksiği yok. Kendine oluşturduğu duruş ve stil çok etkileyici, çünkü her şeyden önce diğer dünya liderlerine göre çok daha iyi seçim yapıyor” diye konuştu. 
Sarar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gardrobunda marka olarak yer aldıklarını anlatarak, “Özellikle kendi zevkine ve tarzına göre özel dikim markamız Sartoria ile kendisine hizmet veriyoruz. RTE patentli markasıyla zaman zaman kendisi ile çalışıyoruz. Sartoria markamız, İtalyan ve Türk kumaşlarıyla tamamen el işi dikim kalitesiyle diğer dünya liderlerinin de tercihi oluyor” dedi. 
Ramsey İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Doğan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerek Başbakanlığı döneminde gerekse mevcut görevinde Türk markalarını kullandığını ve desteklediğini aktararak, “Herhangi bir ayrım yapmadan Türk markalarının kullanımına özen gösteriyor. Türk markaları olarak ve perakende sektörümüz adına da bu durumdan memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

HALKA 'SİZDEN BİRİYİM' MESAJI VERİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle seçim zamanlarında kullandığı kareli ceketi en çok trend olan kıyafetlerinden biri. Bu kıyafet Ali Babacan, Binali Yıldırım gibi birçok AK Partili isim tarafından da tercih edildi. Mavi ve yeşil tonlar üzerinde aralıklı çizgilerin bulunduğu mütevazı ceket Erdoğan'ın halka yakınlığının da göstergelerinden biri... Türkiye'de üretilen elbiseleri tercih ettiği bilinen Cumhurbaşkanı daha önce de 90 liralık gömlek giydiğini açıklamıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:57

İLGİLİ HABERLER