Spor
  • 25.6.2014 22:19

Mondragon'dan Dünya Kupası rekoru

Galatasaray'ın eski file bekçisi Mondragon, Dünya Kupası tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu unvanını aldı. 43 yaşındaki Mondragon, 85'inci dakikada oyuna girerek bu unvanın sahibi oldu.

2014 FIFA Dünya Kupası C Grubu maçının 85. dakikasında oyuna giren, bir dönem Galatasaray'ın da formasını giyen 43 yaşındaki Kolombiyalı file bekçisi Faryd Mondragon, "Dünya Kupası tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu" oldu.

Kolombiya'nın Japonya'yı 4-1 yendiği C Grubu son maçının 85. dakikasında teknik direktör Jose Pekerman'ın sahaya sürdüğü Mondragon, 43 yaşı 3 gün ile "Dünya Kupası tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu" unvanını, ABD 1994'te 42 yaş 1 ay 8 günlükken Rusya'ya karşı oynayan Kamerunlu forvet oyuncusu Roger Milla'nın elinden aldı.

Rekorla ilgili FIFA'ya açıklama yapan Mondragon, "Bu rekorla Kolombiya futbol tarihinde yer almak benim için bir onur. Sanıyorum herkes bu anı bekliyordu. Teknik direktör Jose Pekerman ve takım arkadaşlarıma, bu rüyayı gerçeğe dönüştürmemi sağladıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Galatasaraylı eski file bekçisi Mondragon, C Grubu'nu lider bitirerek 2. turda D Grubu ikincisi Uruguay ile eşleşen Kolombiya'nın kadrosundaki oyuncuların çoğunun 1990 jenerasyonuyla karşılaştırıldığında Avrupa takımlarında forma giydiğini dile getirerek, "1994 FIFA Dünya Kupası'ndaki kadromuzdaki oyuncuların yüzde 95'i Kolombiya'da, yüzde 5'i yurt dışında top koşturuyordu. Şimdi ise tam tersi" değerlendirmesini yaptı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:53

İLGİLİ HABERLER