Gündem
  • 14.7.2020 00:00

Mossad ajanı çıkan Hamas komutanı İsrail'e kaçtı

'Mossad için çalışan Hamas komutanı ifşa olunca İsrail'e kaçtı'

Kassam yetkilisi, 2009'dan bu yana İsrail istihbaratı için çalıştığının ortaya çıkmasının ardından İsrail’e kaçtı.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’na bağlı deniz komando biriminden bir komutan, 2009’dan bu yana İsrail istihbaratı (Mossad) için çalıştığının ortaya çıkmasının ardından İsrail ordusuna ait bir tekne ile Gazze Şeridi’nden İsrail’e kaçtı.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre söz konusu Filistinli yetkili, yanına gizli belgeler, bir miktar para, dinleme cihazları, komando ekipmanı ve dizüstü bilgisayarını alarak İsrail’e kaçtı.

Kısa bir süre önce Hamas, bir komutanı daha benzer suçlamalarla tutuklamıştı.

Filistinli kaynaklar, kaçan yetkilinin İsrail istihbaratıyla iş birliği yaptığından şüphelenildiğini ve Hamas’ın kaçmadan önce onu gözaltına almak üzere olduğunu bildirdi.

"Mossad Başkanı Cohen Hamas'a yardımların devam etmesi için Katar'a gitti"

Söz konusu ismin İsrail ile bağlantılarının, İsrail istihbaratı tarafından kendisine gönderilen ve Gazze Şeridi'nde bir çöp kutusuna bırakılan yüklü miktarda parayı alması için kardeşini göndermesinden sonra ifşa olduğu ifade edildi. Para ve Kassam komutanlarından olan kişinin kardeşi yakalanırken, kendisi kaçmayı başardı.

İsrail'in bölgede bazı Kassam üyeleriyle iş birliği yaptığı ve bu paralelde Gazze'de karışıklık çıkarmak istediği ifade ediliyordu. Bu paralelde Hamas'ın son dönemde Gazze Şeridi'nde güvenlik faaliyetlerini artırdığı göze çarpıyor.

Gazze genelinde İsrail'in bu faaliyetleri sebebiyle endişenin hakim olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 14.7.2020 00:04

İLGİLİ HABERLER