Dünya
  • 26.3.2020 16:40

MOSSAD yanlış Koronavirüs kitlerini çaldı.

İsrail'in MOSSAD’ı 100.000 Koronavirüs test kitini nereden aldı?

MOSSAD yanlış Koronavirüs kitlerini çaldı.
İsrail bu skandal ile çalkalanıyor.
İsrail hükümeti MOSSAD’a Koronavirüs kiti bulması konusunda emir verdi. Sağlık Bakanlığı veya Ticaret Bakanlığı yerine gizli servisten Koronavirüs kiti istemek, aslında çal demekti.
Farklı ülkelerdeki MOSSAD ajanları harekete geçti ve bir süre sonra 100 bin Koronavirüs kiti ile ülkeye döndü.

Koronavirüs testi İsrail'i karıştırdı
MOSSAD İsrail'e adları açıklanmayan 2 ülkeden 100 bin Koronavirüs test kiti getirdi. Sağlık Bakanlığı, kitlerin talep edilenler olmadığını söyledi, MOSSAD’dan ise "Talep edilen neyse onu getirdik" açıklaması geldi.
İsrail istihbarat servisi Mossad'ın ülkeye 100 bin yeni tip Koronavirüs (Covid-19) test kiti getirdiği, ancak bu kitlerin İsrail Sağlık Bakanlığının talep ettiğinden farklı olduğu ortaya çıktı. 
İsrail basınında yer alan haberlere göre, MOSSAD, Sağlık Bakanlığının talebi doğrultusunda isimleri açıklanmayan 2 ülkeden 100 bin Covid-19 test kiti getirdi.

Sağlık Bakanlığı Müdür Yardımcısı Itamar Grotto ise Mossad'ın getirdiği kitlerin Bakanlığın ihtiyaç duyduğu türden olmadığını açıkladı.
Öte yandan MOSSAD, yerel basına gönderdiği açıklamada, kendilerinden talep edilen neyse onu getirdiklerini savundu.
MOSSAD ajanları başka bir test kitini Koronavirüs kiti diye çalmışlar.

İsrail’in ünlü gazetesi Jerusalem Post skandalı manşetine taşırken, MOSSAD’ın bu kitleri doğal yoldan almadığını aşırdığını iddia etti.
Bu konuda başka bir İsrail haber kanalından gelen ilk rapor “ajansın test kitlerini izinsiz alıp aldığı yani çaldığı yönünde.
Onları “izinsiz” almak, aslında MOSSAD ajanlarının onları çaldığını söylemenin çok dolambaçlı bir yolu gibi görünüyor.


İsrail gazeteleri o iki ülkelinin hangisi olduğunu ısrarla sormalarına rağmen ne MOSSAD’dan ne de hükümetten bir cevap alamadı…
Kudüs Postası , “İsrail'e dört milyona kadar test kiti getirebilecek ek MOSSAD operasyonlarının yakında yapılması bekleniyor” uyarısında bulundu. Umarım, bir dahaki sefere yanlış kitler getirmezler uyarısında bulundu.


İsrail'de Koronavirüs vaka sayısı 529'a ulaşırken, Sağlık Bakanlığı günlük Covid-19 test sayısını 3 bine çıkarmayı hedefliyordu.

Güncellenme Tarihi : 27.3.2020 02:42

İLGİLİ HABERLER