Spor
  • 7.4.2021 12:07

Mostafa Mohamed'den olay Falcao, Fenerbahçe ve transfer itirafı

Galatasaray'ın devre arasında Zamalek'ten satın alma opsiyonuyla kiraladığı Mısırlı golcü Mostafa Mohamed ülkesinin basınına konuştu. Mısırlı golcü Radamel Falcao ve Fenerbahçe hakkında olay itiraflarda bulundu.

MOHAMED'DEN OLAY İTİRAFLAR 

Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde Zamalek'ten satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattığı Mısırlı golcü Mostafa Mohamed, ülkesinin basınına çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mohamed, Falcao, transfer ve Fenerbahçe hakkında olay itiraflarda bulundu. İşte detaylar...

EN ETKİLİ HÜCUM SİLAHLARINDAN OLDU 

Galatasaray'ın yeni golcüsü Mostafa Mohamed, Türkiye kariyerine oldukça iyi bir başlangıç yapmıştı. Golcü oyuncu 5'i Süper Lig'de olmak üzere toplam 6 gol kaydederek Sarı Kırmızılı takımın kısa sürede en büyük hücum silahlarından biri haline gelmişti.

HAFTALARDIR SUSKUN 

Ankaragücü, Kayserispor, Rizespor ve Atakaş Hatayspor maçlarında suskun kalan Mısırlı forvet, Ankaragücü deplasmanında gördüğü kırmızı kart sebebiyle Sivasspor ile oynana karşılaşmada forma giyememişti.

FALCAO, TRANSFER VE FENERBAHÇE İTİRAFI 

Mostafa Mohamed, DMC'ye çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mısırlı forvet Türkiye'ye geliş sürecinden Galatasaray tercihine, Falcao'dan Fenerbahçe'ye kadar birçok konuda önemli itiraflarda bulundu.

'GALATASARAY'DAN TEKLİF GELİNCE AYRILMAK İSTEDİM' 

Mostafa Mohamed, Galatasaray'a geliş süreci ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Afrika Şampiyonası'nın bitmesinin ardından Zamalek'in yeni yönetimi benimle görüşmek istedi. Tam bu sırada Galatasaray'dan teklif geldi ve açıkçası hiç düşünmeden kabul ettim. Galatasaray'dan teklif gelince ayrılmak istedim."

'DAHA ÇOK DİKKAT ÇEKECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM' 

"Mısır'da oynadığım dönemde değerimin artamayacağını anladım. Bir Avrupa ülkesinde daha çok dikkat çekeceğimi düşünerek Galatasaray'ı tercih ettim. Mısır'da kalsaydım değerim artmayacaktı."

'ZAMALEK'TE ANTRENMANLARA ÇIKMAMA SEBEBİM...' 

"Zamalek'teyken transfer sürecinde kulüp yönetimine veya arkadaşlarıma isyan etmedim. Annemin hastalığı sebebiyle antrenmanlara çıkamıyordum. Kulüpteki tüm personeller beni savundu. Bu da isyan etmememin en büyük kanıtlarından biri."

'GALATASARAY TARAFTARI ÇOK ÇILGIN' 

Galatasaray'a ilişkin düşüncelerini de aktaran Mostafa Mohamed, "Bana, koronavirüs olmasaydı statta adım atacak yer olmayacağını söylediler. Galatasaray taraftarı çok çılgın. Galatasaray'ı tercih etmemin sebeplerinden biri de bu oldu." ifadelerini kullandı.

'PENALTIDAN ÖNCE BELHANDA...' 

Galatasaray'da attığı ilk gol öncesi yaşadığı deneyimi aktaran Mısırlı golcü, "İlk golümü penaltıdan attım. Belhanda topu aldı ve yanına giderek ona penaltıyı atmak istediğimi söyledim. Böylelikle ilk golümle tanıştım." ifadelerini kullandı.

'FENERBAHÇE'YE ATTIĞIM GOL SONRASI KRAL GİBİ HİSSETTİM' 

Mostafa Mohamed, Fenerbahçe'ye attığı golün ardından yaşadıklarını da anlattı. Mısırlı golcü, "Fenerbahçe'ye gol attıktan sonra adeta kendimi kral gibi hissettim. Galatasaray'da bunu yapabilmem çok önemliydi. Gol atmak için sürekli sahada olmayı seven oyunculardan biriyim fakat bazı eleştiriler çok yerinde değildi." açıklamasında bulundu.

OLAY FALCAO İTİRAFI 

Mostafa Mohamed, Galatasaray'da forma rekabetine girdiği Kolombiyalı dünyaca ünlü Radamel Falcao hakkında da olay itirafta bulundu. Mostafa Mohamed, Falcao'nun Galatasaray'da olması sebebiyle ilk başta Sarı Kırmızılı takıma transfer olmayı reddettiğini açıkladı.

'FALCAO YÜZÜNDEN REDDEDECEKTİM AMA...' 

Mostafa Mohamed, Radamel Falcao ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Falcao en başta Galatasaray'a transfer olmayı reddettiğim nedenlerden biriydi. Galatasaray'da forma şansı bulamayacağımı düşündüm. Fakat Falcao ile anlaşabileceğimi düşündüm. Şu anda çok iyi anlaşıyoruz."

FENERBAHÇE İTİRAFI 

Mostafa Mohamed, Galatasaray'dan önce Fenerbahçe'den teklif aldığını ve Sarı Lacivertlilere neden transfer olamadığını da açıkladı. Ordu takımındayken Fenerbahçe'den teklif aldığını itiraf eden Mohamed, Zamalek yönetiminin transferdeki tutumu nedeniyle Fenerbahçe'ye transferinin gerçekleşemediğini aktardı.

FENERBAHÇE'DEN TEKLİF GELDİĞİNDE...' 

Mostafa Mohamed, Fenerbahçe ile ilgili "Ordu takımındayken Türk kulüplerinden biri beni transfer etmek istedi. Bu takım Fenerbahçe'ydi... Gelen bu teklif üzerine ben Zamalek'ten ayrılmak istedim. Fakat Zamalek'in eski yönetim kurulu Afrika Şampiyonası'nı kazanmak istedikleri için bu transfer teklifini geri çevirdi. Bu yüzden takımda kalmamı istediler ve transfer gerçekleşmedi." şeklinde konuştu.

10 MAÇTA 6 GOL 

Mostafa Mohamed devre arasında transfer olduğu Galatasaray'da 9'u 11 olmak üzere 10 karşılaşmada forma giydi. Mohamed 10 maçta 5'i Süper Lig'de 1'i Türkiye Kupası'nda toplamda 6 gol kaydetti ve tüm dikkatleri üzerine çekti. Galatasaray'ın 2021 Aralık ayına kadar Mostafa Mohamed'in satın alma opsiyonunu kullanacağı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 7.4.2021 12:13

İLGİLİ HABERLER