Gündem
  • 19.6.2021 15:29

MSB duyurdu! 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe Yıldırım bölgesinde üç, Zap bölgesinde bir olmak üzere toplam 4 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

İşte Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama:

Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarımız etkin ve kararlı şekilde sürüyor.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe Yıldırım bölgesinde üç, Zap bölgesinde bir olmak üzere toplam 4 PKK’lı terörist hava harekâtı ile etkisiz hâle getirildi.

 Soylu: Van ve Nusaybin'de patlayıcı düzenekler ele geçirildi

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 17 Haziran'da Van'da durdurulan araçta C-4 patlayıcı ile hazırlanan düzenek ile dün Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir araçta 1.6 kg plastik patlayıcı ele geçirildiğini bildirdi. Soylu, bombalı eylem hazırlığında olduğu belirtilen 7 kişinin gözaltına alındığını da ekledi.

Bakan Soylu, Ankara’da düzenlenen Polis Bakım ve Yardım Sandığı Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

İçişleri Bakanı, burada yaptığı konuşmada, "17 Haziran'da Van’da bir araç durduruldu ve arkadaşlarımız C4 patlayıcı ele geçirdi, 3 kişi gözaltına alındı. 18 Haziran'da Mardin Nusaybin'de büyükşehre hareket halindeki bir araçta 1,6 kilogram C4 ele geçirildi" ifadelerini kullandı.

DHA’nın haberinde ise her iki operasyonun ayrıntıları yer yer aldı.

Buna göre de 17 Haziran'da Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, 3 kişinin içinde bulunduğu otomobil durduruldu. Araçtaki aramada; C-4 patlayıcı madde bulunduğu değerlendirilen, hoparlör içine yerleştirilmiş, mıknatıslı bomba düzeneği ile kumandası ele geçirildi. Araçtaki 3 kişi, gözaltına alındı. Polisin araştırmasında, araçtaki şüphelilerden 1'i ile irtibatlı olan ve patlayıcıdan haberi olduğu değerlendirilen 1 kişi daha gözaltına alındı.

Mardin'de 3 kişi gözaltına alındı

Yine DHA’nın iddiasına göre Mardin'deki operasyonla ilgili ise Nusaybin’de bombalı eylem yapılacağına yönelik istihbari bilgiler edinildi. Bunun üzerine şüphelilerin içinde bulunduğu araç, dün gece saat 23.15'te Midyat yolunda durduruldu. Araçta bulunan 3 kişi gözaltına alındı. Araç içinde yapılan aramada 1,6 kilogram plastik patlayıcı, 2 fünye, 4 adet 9V pil ile araç altına yerleştirilecek şekilde, üzerine cep telefonu monte edilmiş düzenekten oluşan el yapımı bomba ele geçirildi.

Güncellenme Tarihi : 19.6.2021 15:37

İLGİLİ HABERLER