Gündem
  • 9.10.2019 22:35

MSB: Kara Harekatı resmen başladı!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde: Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtına başladı.

Askerlerimiz saat 22:00 itibari ile Suriye'ye giriş yaptı.

Resulayn ve Tel Abyad'dan kara birlikleri 4 koldan içeri girdi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; ''Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat'ın doğusuna kara harekâtına başladı'' denildi.

Millî Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriye Millî Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Fırat’ın doğusuna kara harekâtına başladı'' denildi.

Edinilen bilgiye göre Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 3 noktadan Fırat'ın doğusuna giriş yaptı. Kamışlı'ya batıdan girildi. Resulayn'da iki noktadan, Tel Abyad'da ise bir noktadan sınır geçildi.

HAREKAT MERKEZİNDEN GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Milli Savunma Bakanlığı, Bakan Hulusi Akar'ın beraberinde Genelkurmay Başkanı Güler ve komutanlarla Barış Pınarı Harekatını Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden sevk ve idare ettiğini bildirerek, harekat merkezinden görüntüler paylaştı.

 

Güncellenme Tarihi : 9.10.2019 23:48

İLGİLİ HABERLER