Asayiş
  • 5.9.2013 16:52

Mucize kurtuluş...

Otomobilin altından güçlükle çıkartılan küçük Mert, hastaneye kaldırdı.

Kaza, bugün saat 13.00 sıralarında Kayhan Merkez Mahallesi, 2014 Sokak üzerinde meydana geldi. 7 yaşındaki Mert Apak, yol üzerinde bisiklete binerken kontrolsüz kavşağa aniden çıkınca, Nuray Doğan'ın kullandığı 03 NA 008 plakalı otomobilin altında kaldı. Yaklaşık 5 metre otomobilin altında sürüklenen Apak, aracın altında sıkıştı.

Otomobil sürücüsü Nuray Doğan panikle otomobilden inip çocuğa müdahale etmeye çalışırken, çevrede toplananlar, polisi, 112'yi ve itfaiyeyi aradı. Kısa süre içinde olay yerine gelen ekipler, bir yandan çocuğun durumunu kontrol ederken, bir yandan da çekiciler ve kurtarma ekipmanlarıyla aracı kaldırmaya çalıştı.

İtfaiye, sağlık ekibiyle yaklaşık 20 dakika süren çalışmaların ardından otomobil kontrollü bir şekilde kaldırdı. 112 sağlık ekipleri tarafından aracın altına sedye uzatıldı ve herhangi bir kırık riskine karşı çocuk sedyeye alındı. Doktorlar nezaretinde ambulansa taşınan Apak'ın, darbeye bağlı travmalarının ve kırıklarının bulunduğu, ancak hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuk tedaviye alındı.

Mert Apak'ın annesi Dudu Apak, gözyaşları arasında oğlunun otomobilin altından kurtarılması için yapılan çalışmaları izledi. Çevredekilerin çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğuna ilişkin verdiği bilgilere inanmayan anne Apak, sinir krizi geçirdi.

Kazayla ilgili soruşturma sürerken, polis otomobil sürücüsü Nuray Doğan'ı gözaltına aldı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:15

İLGİLİ HABERLER