Asayiş
  • 29.6.2007 17:10

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCISI ÖĞRETMENİ HASTANELİK ETTİ

KONYA’nın Çumra İlçesi’ndeki Sağlık Meslek Lisesi eski müdür vekili İsmail Özdemir ve eski müdür yardımcısı Şaban Çıkı, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaptığı şikayet sonrası görevden alınmalarına neden olduğu iddiasıyla okulun İngilizce Öğretmeni 39 yaşındaki Mevlüt Kalaycı’yı Çumra Öğretmenevi’nde döverek hastanelik etti. Burnu kırılan ve kulak zarı patlayan Kalaycı, tedavi altına alınırken, iki öğretmen ise Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alındı.
      Çumra’daki Sağlık Meslek Lisesi’nde müdür vekili olarak görev yapan İsmail Özdemir ve Müdür Yardımcısı Şaban Çıkı, idari işleyişte aksaklıklar yaşandığı gerekçesiyle okuldaki öğretmenler tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan şikayetler üzerine 1 ay önce görevlerinden alındı. İsmail Özdemir tarih öğretmeni olarak Çumra Endüstri Meslek Lisesi’ne gönderilirken, Şaban Çıkı’nın idarecilik görevi alınıp aynı okulda tarih öğretmeni olarak görevine devam etmeye başladı. Görevden alınmalarını hazmedemeyen Özdemir ve Çıkı, yaşanan bu olayın en büyük sorumlusu olarak okuldaki İngilizce Öğretmeni Mevlüt Kalaycı’yı gördü.
     
     ÖĞRETMENEVİ’NDE DAYAK
      İsmail Özdemir ve Şaban Çıkı geçen salı günü Çumra Öğretmenevi’nde karşılaştı. Kalaycı’nın Konya’ya tayininin çıktığını ve okuldan ilişiğini kestiğini öğrenen Özdemir ve Çıkı, kendilerini şikayet eden öğretmen ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Özdemir ve Çıkı, tekme ve tokatlarla Kalaycı’ya saldırdı. Kanlar içerisinde kalan ve hastaneye kaldırılan Kalaycı’nın burnunun kırıldığı ve kulak zarının patladığı belirlendi. Dayak yiyen öğretmen, hastanede tedavi altına alınırken, yapılan şikayet sonrası polis tarafından gözaltına alınan iki öğretmen ise savcılığa verdikleri ifadenin ardından serbest bırakıldı.
     
     AÇIĞA ALINDILAR
      Hastanede tedavi altına alınan Mevlüt Kalaycı, yaşadığı olay sonrası burnunu kırıldığını ve kulak zarının yırtıldığını belirterek, devlet memuru olduğu için açıklama yapmasının uygun olmadığını, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgilendiğini kaydetti.
      Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olay ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 öğretmen açığa alındı.
      İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise, “Çumra Sağlık Meslek Lisesi’nde görevli eski müdür vekili ve eski müdür yardımcısı arkadaşımızın bir öğretmeni darp ettiklerini duyduk. Olayı araştırdık. Öğretmenler açığa alındı ve biz müfettişlerimizi görevlendirdik. Olayı inceleme aldık. Ayrıntılar incelemelerden sonra ortaya çıkacak'' dedi.
      Kavga olayının daha önceden devam eden bir takım olumsuzlukların devamı olarak yaşandığını belirten Şahin, “Öğretmenler arasında ders dağılımında sıkıntılar oluştu. Bunlar daha sonra şikayetlere dönüştü. Öğretmenlerin yöneticiler, yöneticilerin de öğretmenler hakkında şikayetleri oldu. Bundan sonra bazı idari teklifler getirildi. Bu doğrultuda idari yönden değişiklikler yaptık. Yaşanan bu olayın da daha önce yapılan şikayetlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığı inceleme sonrası ortaya çıkacak. Olay hem adliyeye intikal etti hem de biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak soruşturma başlattık'' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER