Gündem
  • 26.9.2014 13:50

Müftü ile cemaat arasında ilginç gerginlik

Turgutlu Taslı Camisi avlusu içerisinde yer alan Din Görevlileri Derneği'ne ait lokalin, Kur'an kursu için gelen kız öğrenciler gerekçe gösterilerek kapatılmasına tepki gösteren dernek üyeleri, Müftü Nizamettin Doğan'ı istifaya çağırdı.

Taslı Camisi'nin avlusunda bulunan Din Görevlileri Derneği'ne ait okuma salonu ve cami cemaatinin cay içerek sohbet ettikleri bölüm, geçtiğimiz günlerde Turgutlu Müftüsü Nizamettin Doğan’ın talimatı ile kapatılmıştı. Bunun üzerine dernek üyeleri ve bazı cemaat mensupları, basın açıklaması yaparak Müftü Doğan'a tepki göstermişti.
Tepkiler üzerine, Din Görevlileri Derneği'nin bulunduğu okuma salonunda cemaatle toplantı düzenleyen Müftü Nizamettin Doğan'ın, "Sadece basın açıklaması yapanlar kalsın, basın ve diğerleri çıksın" demesi üzerine ortam gerildi. Bazı vatandaşların; "Biz bu caminin cemaatiyiz, neden dışarı çıkartılıyoruz" tepkisi üzerine Müftü Nizamettin Doğan, "Ben bu şartlar altında sizinle konuşmam" diyerek yanında bulunan hafıza Kur’an okumasını işaret etti. Okunan Kur’an-ı Kerim'in ardından, cemaat üyeleri lokal meselesini konuşmak istedi. Müftü, konunun açılmasını engelleyince artan tepkiler sebebi ile lokali terk etti. Müftü Nizamettin Doğan, lokali terk ettiği esnada cemaat “Müftü istifa” diye bağırdı. Müftü Nizamettin Doğan yapılan protestoya dönerek tepki gösterdi.
Yaşanan gerilim sırasında bazı cemaatten bazıları, "Biz burada kimsenin eşine, bacısına bakmıyoruz. Yapılan uygulama bizleri töhmet altında bırakıyor. Biz Kur’an okuyan, namaz kılan insanlarız” dediler. 

Turgutlu Diyanet Görevlileri Derneği Başkanı Murat Aytolon bir açıklama yaparak, “Lokalimizin cami avlusuna açılan kapısının kapatılması yönünde müftülük bir planlama yaptı. Kur'an kursuna gelen bayan öğrenciler nedeniyle böyle bir uygulama başladı. 'Cami avlusuna konulan masa ve sandalyeler kaldırılacaktır' yönünde bir talimat geldi. Din görevlileri lokali faaliyetine devam edecektir ancak avluya açılan kapı kapalı tutulacaktır” dedi. 

İLKER UYAR

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:31

İLGİLİ HABERLER