Eğitim
  • 29.9.2010 09:43

MUĞLA ÜNİVERSİTESİNDE 52 ÖĞRENCİ YEDİKLERİ YEMEKTEN ZEHİRLENDİ

BEKİR TOSUN / MUĞLA (İHA) - Muğla Üniversitesi'nde eğitim gören ve Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtta kalan 50'si erkek, ikisi bayan toplam 52 öğrenci dün akşam yedikleri akşam yemeğinden zehirlenerek Muğla Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kötekli Mahallesi'ndeki Muğla Üniversitesi kampüsü içinde yer alan Milli Piyango Kız Öğrenci yurdu ve Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı erkek yurdunda kalan öğrenciler akşam yemeğinde tavuk ve pilav yediler. Yemekten bir saat sonra baş dönmesi, kusma ve baygınlık şikayeti ile 112 Acil Yardım merkezinden yardım istendi. Muğla 112 Acil Yardım merkezi'nin ambulansları yetersiz kalınca, Bayır ve Gökova 112 Acil Yardım Merkezlerinden takviye ambulanslar çağrıldı. Öğrenciler tek tek Muğla Devlet Hastanesi Acil servise getirilirken, acil serviste yataklar tamamen doldu. İlk tedavileri yapılan öğrenciler servislere gönderildi. Tek kişilik yataklara ikişer kişi yatırılırken, öğrencilerin tedavileri devam ediyor. Saat 20.00'da başlayan öğrencilerin şikayetleri gece saat 24.00'a kadar devam etti.

Muğla Sağlık İl Müdürü Dr. İskender Gencer, yaptığı açıklamada, gıda zehirlenmesi şüphesiyle acil servise getirilen öğrencilere kısa süre içerisinde ilk müdahalelerinin yapıldığını belirterek, "Sağlık ve Tarım Müdürlüğü ekipleri zehirlenmenin nedenini araştıracaklar. Öğrencilerin yemek yedikleri kaplardan ve yemeklerden numune alınarak incelenecek. Tedavi altına alınan öğrencilerin sağlık durumları iyi ve hayati tehlikeleri söz konusu değil" dedi.

Muğla Tarım İl Müdürü Ahmet Dallı ise besin zehirlenmesi olabileceğinden şüphelendiklerine işaret ederek, "Ekiplerimiz ürünlerden numune alacaklar. Numunenin sonucu laboratuar tetkiklerinden sonra ortaya çıkacak. Biz bütün yemekleri inceleyeceğiz ve laboratuarda değerlendirdikten sonra neticeyi alacağız" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:14

İLGİLİ HABERLER