Asayiş
  • 9.12.2021 09:50

Muğla'daki kavgada işçi ile otobüs şoförü konuştu

Muğla'daki otobüs şoförüyle işçi konuştu

Otobüse binen işçiyi kıyafetleri kirli olduğu gerekçesiyle geri indirmeye çalışan şoför masum olduğunu belirtirken, yolcu ise yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu söyledi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde önceki gün bir otobüs şoförü Sait Demir, yolcusunu, kıyafetleri kirli diye araçtan indirmeye ve koltuğa oturmasını engellemeye çalışmıştı.

Yaşananlar, başka bir yolcu tarafından cep telefonu kamerasınca görüntülenmişti.

ŞOFÖRÜN KARTI İPTAL EDİLDİ

Sürücünün şoför kartı iptal edilmiş, hakkında da idari işlem başlatılmıştı.

YOLCU VE ŞOFÖR KONUŞTU

Yolcu Hasan Duman (38), gazetecilere, yaklaşık iki yıl önce Ankara'da emlak ve temizlik şirketi sahibi olduğunu ancak inşaat işine de girince battığını, işini kaybettiğini söyledi.

Bu süreçten sonra fayans işi yapmaya başladığını anlatan Duman, dolmuşta yaşananların kendisini çok üzdüğünü, böyle bir şeyin yaşanmasını hiç istemediğini dile getirdi.

"BENİM YÜZÜNDEN KARTI İPTAL EDİLDİYSE HEM BAŞKANIMDAN HEM KENDİSİNDEN ÖZÜR DİLERİM"

Dolmuşa iş kıyafetiyle bindiğini aktaran Duman, şöyle konuştu:

"Üzerim kirli değildi. Leke bırakacak bir şey kesinlikle yoktu. Sonuçta kartımı okuttum ve paramı verdim. Oturduğumda kirletecek bir şeyim olsa zaten binmezdim. Binsem de oturmazdım. Yaşananları televizyonda ve haber sitelerinde görünce çok şaşırdım. İşin bu boyutlara geldiğini, şoförün işten çıkarıldığını öğrendim. Günlük çalışan biriyim. Parasızlığın ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Eğer benim yüzümden bu kişinin şoför kartı iptal edildiyse Belediye Başkanımdan da kişinin kendisinden de çok özür dilerim. Lütfen kendisini işe geri alırlarsa, çok sevinirim."

 

Muğla daki otobüs şoförüyle işçi konuştu #1

 

"YAPTIĞIM TEK ŞEY EKMEK TEKNEME SAHİP ÇIKMAK"

Otobüs şoförü Sait Demir de (63) mesleğe kamyon ve otobüs şoförlüğü yaparak başladığını, iki yıldır da dolmuşta çalıştığını ifade etti.

Yolcunun pantolonunun kalçadan ayak bileğine kadar yağlı boyalı olduğunu öne süren Demir, şunları kaydetti:

"Kurumuş haldeydi. Kendisine 'Arkadaşım böyle gelmemekte fayda var, koltuklara oturduğunuz zaman her ne kadar boya kuru olsa da boyanın tozu bulaşıyor.' dedim. Olay bu noktalara geldi. Asgari ücretle geçinen, bu meslekten emekli olan bir insanım. İşçi olan başka bir işçiye nasıl kötü davranır? Bunu anlayamıyorum. Beni buradaki yönetici arkadaşlarımın hepsi bilir. Kendi işimi yapıyorum. İstediğim şey kamuoyunun benden nefret etmemesi. Yaptığım tek şey çalıştığım ekmek tekneme sahip çıkmak. Hakaret edilmesi gücüme gidiyor."

"GÖRÜNTÜYÜ ÇEKEN KİŞİYE DAVA AÇACAĞIM"

Demir, görüntüyü çeken kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Şehir İçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Yılmaz Kurtçu da yaşananların hoş görüntüler olmadığını, ancak şoförün iyi bir insan olduğunu dile getirdi.

 

Muğla daki otobüs şoförüyle işçi konuştu #2

 

 

Muğla daki otobüs şoförüyle işçi konuştu #3

 

Güncellenme Tarihi : 9.12.2021 09:55

İLGİLİ HABERLER