Dünya
  • 30.6.2015 10:57

Muhammed Biltaci'nın Cunta mahkemesini terleten konuşması

Mısır'da darbe ile yönetime gelen cuntanın mahkemesince yargılandıktan sonra idama mahkum edilen Muhammed Biltaci mahkeme salonunda tarihi bir konuşma yaptı.

İŞTE O TARİHİ KONUŞMA

Hakimin yanındaki: Neden ona böyle bir izin verdin.

Hakim: Onun hakkı en azıdnan konuşşsun.

Biltaci: Allah'ın adıyla, Allah Resulüne selat ve selam olsun. Çok basit ve mantıklı anlatacağım. Ben, Muhammed Bedi ve Safvet Hicazi 25 cinayetten yargılanıyoruz. Siz bizim hakkımızda beraat hükmü çıkarsanız bile.

Hakim: Hüküm ancak Allah'ındır. Sen bize söyleyeceklerini söyle, Allah hakkını verecek.

Biltaci: Demem o ki; heyetinizin beraat kararı verirse, vallahi bu bizi değil size kurtaracaktır. Bu ülkeyi yöneten kişi (Sisi) bizi idam etmek için başka heyetleri, başka kuruluşları görevlendirecektir. Allah bizi bu şekilde onurlandırırsa ne mutlu bize. Vatanımız uğruna idam edilmişiz şehitlerimizin yanına katılmamız bizi onurlandıracaktır. Allah'u Teala şahidimiz olsun ki; bundan sonra idam etsenizde bizim için fark etmeyecek çünkü biz ruhlarımızı Allah'a adadık.Buna rağmen bu konuşmayı burada yapmamın nededi, Allah katında kıyamet gününde bir kanıt olması içindir.

Sadece ahiret için de değil, dünya döndüğü müttedçe bütün insanlığa kanıt olsun diye yapıyorum bu konuşmayı. Kimin Hakkın safında kimin ise batıl safında olduğunu bilsinler diye yapıyorum bu konuşmayı.

İki nokta üzerinde duracağım. Birincisi rejimin bana ve arkadaşlarıma karşı nefret beslemesi konusu. Çünkü polis savcılık ve devlet kurumlarında bulunan bazı yetkililer, hem siyasi hemde kişisel olarak bizden nefret ediyor. Ben Muhammed Biltaci, 51 yaşındayım. Ezher Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesiyim. 50 yaşıma kadar hiçbir suç işlememişken son sekiz ay içinde birden ülkemde bana mayfa mafya muamelesi yapılmaya başlandı. Bir çok cinayetle suçlanır oldum. Böyle saçmalık olur mu? Mısır'da yaşadım 50 yıl boyunca farklı başarılarım oldu. Üniversite yerleştirme sınavında üçüncü oldum. Sonrasında üniversite hayatım boyunca tıp fakültesinde hep bölüm birincisi oldum.eğitimim bittiğinde ise hayatıma eğitim görevlisi olarak devam ettim. Allah'ın bütün bu nimetlerinden sonra insanlara faydalı olmak adına Tıp Fakültesi'nin başarılı bir öğretim üyesi olarak klinik açtım.

Hakim: Taleplerini söyle

Biltaci: Esas önemli noktaya geldim. 50 yıl boyunca bu şekilde yaşam süren biri olarak, son 8 ay içinde otomatik silahlarla insanları tarayıp öldürmekle suçlanıyorum...Bu nasıl izah edilir? Sizin mantığınıza uyuyor mu?

Hakim: Taleplerin nelerdir?

Biltaci: Allah (cc) bize bu asılsız suçlamayı yöneltenlerden hakkımızı alacaktır. And olsun ki bizim hakkımızı alacak ve herşey düzelecek. Ve bu yıllar sonra değil belki birkaç ay sonra gerçekleşecek. Allah bunun hesabını sizden soracak. Bana ait tıbbi malzemelerle donatılmış kliniğimi yakıp tahrip ettiler. Bunu savcılık ve polis müdürü denetiminde yaptılar.

Hakim: Taleplerine gel

Biltaci: İzin verin konuşayım. Kızım 10 ay önce öldürüldü, hiçbir soruşturma açılmadığı gibi kızımın ölümünden tek bir kelime dahi söz edilmedi.

Hakim: Taleplerini söyle yoksa mikrofonu alacağız

Biltaci: Bütün bunlara rağmen yargılanan biz oluyoruz, bunu anlamak mümün değil.

Benim birtek talebim var ve bunun tarihe geçmesini istiyorum. Allah (cc) Kur'an'da sizin oturduğunuz yerde oturan Hz. Davut (as)'a hitaben buyuruyor ki; ''Ey Davut biz seni yeryüzüne halife kıldık. O halde insanlar arasında adaletli hükmet. Nefis ve hevesine uyma, sonra bu seni Allah'ın yolundan saptırır. Doğrusu Allah'ın yolundan sapanlara...

Hakim: Biltaci bu son...

Biltaci: Hesap gününü unutmalarına karşılık çetin bir azap vardır'' Sizden hiçbir şey talep etmiyorum. Vatanım için beni idam etmeniz, benim için büyük bir şereftir. Artık benim için vereceğiniz hükmün hiçbir değeri yoktur.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:36

İLGİLİ HABERLER