Gündem
  • 12.6.2021 21:48

Muharrem İnce: Çatı aday 'Erdoğan'ı tek başımıza yenemeyiz' demektir

Muharrem İnce: Çatı aday 'Erdoğan çok güçlü onu tek başımıza yenemeyiz' demektir

Muharrem İnce, partisinin İstanbul İl Başkanlığı açılışına katıldı. Açılışta konuşma yapan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin çatı aday önerilerini doğru bulmadığını belirterek, 'Bakın 'çatı adayla seçime girelim' derken farkında olmadan 'bu Erdoğan çok güçlü, biz bunu tek başımıza yenemeyiz, mahallenin bütün çocukları toplanın hep beraber bunu yenelim' diyorlar' dedi.

CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'çatı aday' önerisini doğru bulmadığını söyledi.

İnce, Şişli'de partisinin İstanbul İl Başkanlığı açılışında yaptığı konuşmada, Kanal İstanbul Projesini eleştirdi. Muhalefet partilerinin Kanal İstanbul Projesine ilişkin açıklamalarına da değinen İnce, "Projeye sonuna kadar karşı çıkacağız. Ama 'İş dünyasına sesleniyorum; onlar kanalı başlatırsa biz iktidarda olduğumuzda paranızı ödemeyiz' demek de yanlıştır" ifadelerini kullandı.

'BEN DE ADAY OLACAĞIM'

Memleket Partisi'nin 52 ilde örgütlendiği ve 18 Eylül'de kurultayını yapacağını vurgulayan İnce, 'çatı aday' önerilerine ilişkin şunları söyledi: "Belediyede çatı aday tutar. Çünkü belediye seçimi tek turlu, yüzde 25'le de belediye başkanı olabilirsin ama cumhurbaşkanlığı seçimi 2 turlu. 50 artı 1 almak lazım. O zaman çatı aday doğru değildir. Bakın 'çatı adayla seçime girelim' derken farkında olmadan 'bu Erdoğan çok güçlü, biz bunu tek başımıza yenemeyiz, mahallenin bütün çocukları toplanın hep beraber bunu yenelim' diyorlar. Memleket Partisi günü geldiğinde üyelerinin önüne sandığı koyacak, o üyeler cumhurbaşkanlığı adayını belirleyecek. Ha diyorsanız 'Muharrem İnce sen de aday olacak mısın? Evet olacağım tabii."

MHP ve HDP seçmenlerine de seslenen Muharrem İnce, şöyle devam etti: "MHP'liler, siz de Erdoğan'ın peşine takılmış bir ülkücü hareketten rahatsızsanız sizi de buraya bekliyorum. HDP'ye oy vermiş kardeşlerime sesleniyorum; diyorsanız ki 'bunların Türkiye partisi olmak gibi bir derdi yok, bunlar terörle arasına mesafe koyamıyor, terörü kınayamıyor, PKK terör örgütüdür diyemiyor, bunlar Türkiye partisi olamaz, artık vazgeçtim HDP'ye oy vermekten' diyorsan seni de bekliyorum Memleket Partisine. Sandığa gitmeyip, umutsuz olup, umutlarını gömenler umutlarınızı yeşertin, umutlarınızı yüceltin. Sizi de bekliyorum Memleket Partisine." (AA)

Güncellenme Tarihi : 12.6.2021 21:58

İLGİLİ HABERLER