Gündem
  • 18.9.2021 20:37

Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu!.. malesef Azerbaycan'a yardım ettik diyor

CHP'den ayrılan Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi'nin 1. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kurultay'da, Türkiye'nin çok sayıda il ve ilçe teşkilatlarından gelen partililer salonu doldurdu. Sahnede partililere seslenen İnce, önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı.

“Açıklıyorum, aday adayıyım”

İşte Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin konuyla ilgili yaptığı açıklaması:

"10 seçim beklemek yok. Başka aday aramak da yok. Genel Başkan, Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor.

İstiyor muyum? Evet istiyorum. Açıklıyorum; aday adayıyım. Ama sandığı koyacağız önünüze, bütün üyelerin önüne sandığı koyacağız.

Belki bir başka vatan evladı da çıkar, ‘Ben de adayım' der. Üyeler karar verecek buna.

Önce partide demokrasi, sonra Türkiye'de demokrasi. Partide demokrasisi olmayanların Türkiye'ye demokrasi vaat etme hakları yoktur."

Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vurdu: Cehalet böyle bir şey

Partisinin 1. Olağan Kurultayı'nda konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'ye adeta ateş püskürdü. "Bizim Libya'da ne işimiz var" diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu yerden yere vuran Muharrem İnce, "Cehalet böyle bir şeydir" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Memleket Partisi 1.Olağan Kurultayı" Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşti. Muharrem İnce, "genel başkanlık" makamı için tek aday gösterildi. Burada yaptığı konuşmada vaatlerini sıralayan İnce, eski partisi CHP'ye çok sert tepki gösterdi.

Türkiye'nin Karabağ meselesinde Azerbaycan'a destek vermesinin doğru olduğunu belirten İnce, CHP'nin "Azerbaycan'a maalesef yardım ettik" açıklamasına da ateş püskürdü.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan "Dağlık Karabağ Savaşı" hakkında konuşan Muharrem İnce, Türkiye'nin kardeş ülke Azerbaycan'ın yanında durmasının doğru ve doğal bir davranış olduğunu ifade etti.

"Maalesef Azerbaycan'a yardım ettik" diyen CHP'yi topa tutan Muharrem İnce, "Azerbaycan'a maalesef yardım ettik diyor. Ne demek ya? Azerbaycan'a ben cumhurbaşkanı olsam daha çok yardım ederdim" diye konuştu.

"Cehalet böyle bir şey"

"Bizim Libya'da ne işimiz var" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen İnce, "Cehalet böyle bir şeydir. Böyle muhalefet olmaz. Libya'da olmak zorundayız. Mavi Vatan için, çocuklarımızın geleceği için destek vereceksin" dedi.

Güncellenme Tarihi : 18.9.2021 20:48

İLGİLİ HABERLER