Gündem
  • 20.6.2018 12:42

Muharrem İnce yine faka bastı! AK Parti’nin icraatlarını vaadetti

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçilirse ilk 100 günde yapacaklarını açıkladı. Ne var ki bu yapılacaklar listesinin büyük bir kısmı AK Parti’nin hem yapmış olduğu icraatları hem de yeni dönemde yapmayı vaat ettiği işleri içeriyordu.

CHP kanadından “yine çaktılar” dedirten bir açıklama geldi. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kazara seçilmesi durumunda ilk 100 günde yapacaklarını açıkladı.

YA YAPILMIŞ YA DA VAAT EDİLMİŞ İŞLER

Muharrem İnce’nin dünyadan bihaber şekilde açıkladığı vaatlerinin birçoğunun AK Parti tarafından yapıldığı, veya yeni dönemde yapılması vaat edilen işler olduğu görüldü.

İşte İnce’nin “İlk 100 Gün Vaadi” ve dünyadan bihaber olduğunun kanıtı:

1-   OHAL KALKACAK

Muharrem İnce’nin vaat ettiği Olağan Üstü Hal’in kalkması, kendisinden yaklaşık 1 hafta önce Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 24 Haziran sonrası yapılacak ilk işlerden biri olarak açıklanmıştı.

2-   MERKEZ BANKASI (MB) ÖZERK OLACAK

Özellikle Türkiye üzerine yapılan ekonomik saldırıların ardından hükümet cephesinden Merkez Bankası’nın bağımsızlığına dair peş peşe açıklamalar geldi. Özellikle Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, MB’nin bağımsızlığının asla değişmeyeceğini belirtti. İnce ise bunu seçim vaadi olarak sundu.

3-  TERÖRLE AMANSIZ MÜCADELE EDİLECEK

CHP’nin belki de en çelişkili vaadi olan bu açıklama, partinin içler acısı halini bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye’nin bölgedeki terör örgütlerini temizleyip ülkesini ve sınırlarını güvene alması için Afrin’e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na başından beri karşı çıkan, Kandil Harekatı’na da gölge düşürmeye çalışan, FETÖ’nün ipliği pazara çıktıktan sonra sırf AK Parti karşıtlığı için milletvekillerini Ekrem Dumanlı’nın yanına gönderip Zaman Gazetesini savunan, terörist cenazelerinde boy gösterip Mehmetçik’e kurşun sıkarken etkisiz hale getirilen teröristler için gözyaşı döken CHP, terörle amansız mücadele edilecek derken, kimleri terör kategorisine soktu, merak konusu…

4-   ŞAM’A BÜYÜKELÇİ ATANACAK

Türkiye Suriye’nin huzura kavuşması için yüz binlerin katili Esed’in görevi bırakması gerektiğini düşünüyor. İnce’yse Türkiye’den bağımsız bir şekilde, katil Esed ile hemen barışılacağını vaat ederek Şam’a büyükelçi atayacağını beyan ediyor.

5-   CEMEVLERİNE STATÜ TANINACAK

Muharrem İnce’nin bir diğer vaadi olan Cemevlerine statü tanınaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, partisinin seçim beyannamesini açıkladığı gün vaat edilmişti. İnce yine geç kaldı.

6-   3600 EK GÖSTERGE VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesini açıklarken şunları söylemişti:

“Hedefimiz günlük 4,3 doların altında bir harcama ile yaşamak zorunda kalan kimse bırakmamaktır. Yaşlılarımıza ve engellilerimize yönelik çok önemli projelerimiz var. Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız.” İnce yine çaktı.

7-   ÇİFTÇİYE MAZOT 3,5 TL OLACAK

Muharrem İnce, çiftçileri yasa boğan bir vaat açıkladı. İnce, çiftçilere mazotun 3,5 TL’den verileceğini açıkladı. Halbuki Türkiye’de çiftçilere mazot 2,35 TL’den veriliyor… Bunun açıklamasını da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba yapmıştı. Fakıbaba, “Son desteklerimizle birlikte mazotun yarısını biz karşılıyoruz. Mazot fiyatını biz şu anda 2 lira 35 kuruşa çiftçiye veriyoruz.” diye konuşmuştu.

21 VAADİN 7’Sİ OFSAYT

Muharrem İnce’nin 21 adet “İlk 100 Gün” vaatlerinin 7 tanesi AK Parti tarafından gerçekleştirilmiş veya İnce’nin açıklamasından önce vaat edilmiş işler.

İnce’nin AK Parti ile çelişmeyen vaatlerindeyse, öğrenci sayısındaki patlama yüzünden bölünmek zorunda kalan üniversiteleri birleştirmek ile bebek bezlerinin KDV’sini indirmek gibi “mega projeler” yer alıyor.

Kaynak: yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 20.6.2018 12:44

İLGİLİ HABERLER