Gündem
  • 30.6.2008 00:28

MUHSİN YAZICIOĞLU : 'DTP'NİN KAPATILMASINI BEN DE İSTİYORUM!..'

BÜYÜK Birlik partisi Genel Başkanı Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, 10 ay önce seçim yapılmasına rağmen bugün yine seçim konusunun görüldüğünü belirterek, sandıktan çıkana saygı gösterilmesi gerektiğini, sandıktan çıkanın ise bunun hakkını veremediğini söyledi. Anayası'nın değişmesi gerektiğini de belirten Yazıcıoğlu, “Terör örgütünü destekleyen partilerin de kapatılması gerekiyor. Ben partileri eleştirmiyorum. Ben sistemi eleştiriyorum. Ama DTP’nin kapatılmasını ben de istiyorum. Çünkü benim askerimi şehit edecek, vatana ihanet edecek, ondan sonra birisi dağda, birisi Meclis'te, ‘Dağdaki benim kardeşim. Ben onlara terörist demem’ diyecek, ondan sonra Meclis'te oturacak. Yok böyle bir yağma. O partinin kapatılmasını ben de istiyorum” dedi.
BBT Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Suşehri İlçesi'nde ilçe teşkilatının açılışına katıldı. Yazıcı burada İstanbul'da bir resmi kurumda çalışan oğlunun tayinini isteyen Nebahat Onay'a yardımcı olacağını sözünü verdi. Daha sonra ilçe esnaflarını ziyaret eden Yazıcıoğlu, Suşehri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı Konferans salonunda vatandaşlarla bir araya geldi. Yazıcıoğlu, Suşehri’nin merkezi pozisyonda olduğunu, çevre bağlantıları ile potansiyelinin il olmayı gerektirecek düzeyde olduğunu ifade etti. Suşehri’nin hak ettiği hizmeti alamadığını dile geteren Yazıcıoğlu, “Erzincan-İstanbul yolu duble yol olmuyor. Halen erteleye erteleye en çok kaza olan bir yol en sona bırakılıyor. İlla bu konuda bağırmak mı gerekiyor. Haykırmak mı gerekiyor” diyerek iktidarı eleştirdi.
Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa'nın değiştirilmesi ve terör örgütünü destekleyen partilerin kapatılması gerektiğini söyledi. DTP'nın kapatılmasını istediğini belirten Yazıcıoğlu, “Terör örgütünü destekleyen partilerin de kapatılması gerekiyor. Ben partileri eleştirmiyorum. Ben sistemi eleştiriyorum. Ama DTP’nin kapatılmasını ben de istiyorum. Çünkü benim askerimi şehit edecek, vatana ihanet edecek, ondan sonra birisi dağda, birisi Meclis'te, ‘Dağdaki benim kardeşim diyecek. Ondan sonra çıkacak ‘Ben onlara terörist demem’ diyecek, Operasyonları yapanları kınıyorum diyecek, Ondan sonra Meclis'te oturacak. Yok böyle bir yağma. O partinin kapatılmasını ben de istiyorum” dedi.
Genel seçimlerden 10 ay sonra yeniden seçiminin konuşulduğuna zdeğinen Yazıcıoğlu, demokrasinin yaşadığını görmek istediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
“Bundan 10 ay önce bir seçim yapıldı. Seçimlerin çok kısa zaman önce yapılmasına rağmen, bugün yine seçim konusu görüşülüyor. Sandıktan çıkana saygı gösterilmesi gerek, sandıktan çıkanın ise bunun hakkını vermiyor. Sandıktan çıkanın ilk olarak 12 Eylül rejminin izlere dayatıyor. Anayasa'nın değiştirilmesi gerekiyor.
Gerçekten demokrasinin yaşadığını görmek, sandıktan çıkana saygı duyduğumuzu görmek ve bu milletin oyuna saygı duyduğunu görmek istiyoruz. Meclis başörtüsü ile ilgili bir karar verdi. Ama Anayasa Mahkemesi bunu bozdu. Ben şimdi kendi kendime düşünüyorum. Niye ben siyaset yapıyorum diye, Ama ben bu milletin kaderini değiştirmek için siyaset yapıyorum. Anayasa Mahkemesi'nden 11 kişi hayır deyince Meclis'te bulunan 411 milletvekili tarafından çıkartılan yasanın hiçbir değeri kalmayacak. Böyle bir demokrasi olmaz. Böyle bir hukuk olmaz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.”

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER