Gündem
  • 22.10.2005 19:37

MUHSİN YAZICIOĞLU, YÖK'E REST ÇEKTİ...

METİN AKYÜREK
ORDU  - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Aşkın Yücel'in tutuklanması karşısında, "Rektörün tutuklanması cumhuriyete ihanettir" diyen YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e rest çekti. Yazıcıoğlu, Teziç'e, "Siz kim oluyorsunuz da kendinizi rejimle özdeşleştiriyorsunuz?" dedi.


Karadeniz gezisinin 3. durağı olan Ordu'ya gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ordu Gazeteciler Derneği'nde bir basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Muhsin Yazıcıoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Aşkın Yücel'in tutuklanması karşısında YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Yazıcıoğlu, "Kendilerini cumhuriyetle, rejimle, laiklikle özdeşleştiriyorlar. Siz kim oluyorsunuz da cumhuriyet, rejim, laiklik sizinle temsil ediliyor? Size dokununca niye cumhuriyete dokunulmuş olsun, niye size dokunulunca laiklik elden gitmiş olsun? Niye size dokunulunca rejim bunalımı ortaya çıkıyor? Siz dünyanın merkezi misiniz? Siz cumhuriyetin temsilcisi misiniz? Rejimin kendisi misiniz? Hangi hakla kendinizi bu konuma koyuyorsunuz? Nerden alıyorsunuz bu yetkiyi? Geçmiş zamanlarda da Türkiye bu anlayışla yer yer tökezlemişti. Kendi saltanatlarına dokunulduğunda, kendi kurdukları kalelerine girildiğinde hemen rejim, cumhuriyet, laiklik elden gidiyor diye demokrasiye müdahaleyi meşrulaştırıyorlar. Yıllardır bunu yaptılar. Bunu paranoyakça bir yaklaşım olarak görüyorum. YÖK başkanının bu tavrını kınıyorum" diye konuştu.


Kuzey Irak'taki gelişmeleri de değerlendiren BBP Genel Başkanı, Kuzey Irak'ta bir 'aşiret devleti' kurulduğunu, bu aşiret devletine Habur Sınır Kapısı'nda haraç verildiğini ifade ederek, hükümetin PKK terörü karşısındaki çaresizliğine anlam veremediğini belirtti. Yazıcıoğlu, "Telafer'de Türkmenler'in imdadına Kızılayımız yetişiyor ama malzemelerine el koyuluyor. Cenevre Sözleşmesi'ne aykırı olarak Kızılayımız oradan kovuluyor ama iktidar bunu içine sindiriyor. Türkmen katlediliyor, Türkiye seyrediyor, bu bize yakışmıyor. Irak'ın kuzeyinde bir aşiret devleti kuruluyor, bu yapay devlete Habur Gümrük Kapısı'nda sürekli haraç vermeye devam ediyoruz. Bir yandan da alternatif gümrük kapısı açmayı başaramıyoruz. Anadolu'nun içine tabutlar akmaya devam ediyor, terör örgütünün yönetim merkezi olan Kandil Dağı'nı ABD izin vermiyor diye vuramıyoruz. Sayın başbakan şehitler gelirken 'Kimse bizden sabır istemesin yoksa zamanı geldiğinde sınır operasyonu yaparız' diyor. Yeri gelince yoksun, zamanı gelince yoksun. Oysa yeri de gelmiştir, zamanı da gelmiştir ve hatta geçiyor. Bu şehitler bağrımızda köz gibi yanarken seyredemeyiz, zamanı gelsin diye bekleyemeyiz, yeri gelsin diye bir bahane üretemeyiz. Zamanı gelmiştir. Türkiye bir an evvel terör örgütünün merkezi olan Kandil Dağı'nı kontrol altına almak zorundadır. Sınır ötesi operasyon yapılabilir demiyorum, sınır ötesi operasyon yapılmalıdır diyorum" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER