Gündem
  • 19.7.2009 00:00

'MUHSİN YAZICIOĞLU'NA SAHİP ÇIKMADILAR!..'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ''(Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla ilgili) Siyasiler yeteri derecede buna sahip çıkmadı, devlet dairelerinde işler nasıl yürüyorsa, bu olayda da öyle yürüdü'' dedi.

Topçu, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Ordu'da Gölköy'ün Güzelyurt Belediyesinin ardından Ordu Belediyesi, Ziraat Odası ve Ordu Gazeteciler Derneğini (OGD) ziyaret etti.

OGD'yi ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Topçu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

''BBP'nin üzerinde bir operasyon yürütülüyor mu?'' yönündeki soru üzerine Topçu, ''BBP üzerinde operasyonlar vardır, ama vardır da ne demişler (adın ne Mülayim, sert olsan ne yazar) yani hesapları olsa ne, olmasa ne olur'' diye konuştu. Topçu, şöyle devam etti:

''Hadi yapsınlar yapacaklarını. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Devletin ve milletinin düşmanları vardır. Bu düşmanların bu ülkü ve bu ideal peşinde olan insanlarla alakalı hesapları kitapları vardır. Biz buraya değirmenden falan gelmedik ki, saçları da kimse değirmenin altında ağartmadı.''

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTER KAZASI

Topçu, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasına başından beri hiç bir zaman ''kaza'' demediğine işaret etti.

Yaşanan süreci, ''şayet süreci'' olarak değerlendiren Topçu, ''Çünkü kaza olduğunu bilmiyorum, suikast olduğunu da bilmiyorum'' dedi.

Toplumun vicdanında bu dosyanın açık olduğunu ifade eden Topçu, şunları kaydetti:

''Bu toplum vicdanında 72 bin tane suç, bilmem şüphe mevcut duruyor. Sokağa çıkıp sorduğunuz zaman herkes der ki 'Burası Türkiye her şey olur'.

Ben bütün bunları hukukun içinde kalarak devleti ebedi, milleti esas görerek takip ettiriyorum. Neticede kaza ile ilgili kurdurduğumuz komisyonlar benim önüme bir bir bilgi ve belge koydular ve bu konuda her şeyi BBP buldu. Siyasiler yeteri derecede buna sahip çıkmadı.

Devlet dairelerinde işler nasıl yürüyorsa, bu olayda da öyle yürüdü. Biz ise delil buluyoruz, ispat buluyoruz. İşte onun için kaza demiyorum, onun için suikast demiyorum. Soru işaretlerinin ortadan kaldırılması için Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Başbakanlık Teftiş Kurulunu harekete geçirmesi gerekir.''

İDİL BİRET KONSERİNDEKİ OLAYLAR

Topkapı Sarayı'ndaki İdil Biret konseri sırasında yaşanan olaylara da değinen Topçu, ''Birilerinin sesi çok çıkıyor diye milli ve manevi duyarlılıkları duvara asamayız, topu gelse asmayız'' dedi.

Haklı oldukları noktalarda haksız durumu düşmeyeceklerini söyleyen Topçu, ''Gençlere de tavsiyem o benim. Hukukun içinde kalacağız, milli manevi tepkilerimizi kanunlar çerçevesinde göstereceğiz'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:12

İLGİLİ HABERLER