Gündem
  • 28.2.2020 10:10

Mülteci akını Yunanistan’ı panikletti

Bölgede barışı sağlamak için bulunan askerlerimizin alçak saldırılarda şehit edilmesinin ardından Avrupa’yla sınır kapılarını açarak mültecileri bırakan Türkiye, Yunan medyasını korkuttu,

Esad rejiminin Türk askerlerine düzenlediği, 33 Mehmetçiğimizi şehit eden hain saldırı, bardağı taşıran son damla oldu.

Türkiye, Avrupa ülkelerine mülteci yükünü tek başına taşıyamayacağını iletirken, göçmenler sınır kapılarına akın etti. Türkiye'nin mülteciler ile ilgili kararı Yunanistan ve Bulgaristan medyasında manşetlerden duyuruldu.

Avrupa ülkelerinin Suriye’de yaşanan insanlık suçlarına karşı gösterdiği sessizlikte, Esad rejiminden kaçan milyonlarca Suriyeli göçmene kapıların açan Türkiye, Batılı devletlere karşı tavrını koydu.

"TÜRKİYE KAPILARI AÇTI"

Bölgede, kendi halkını katleden katil rejime engel olabilmek için bulunan Türk ordusuna düzenlenen hain saldırı sonrası Türkiye, kapıları açtı.

Mültecileri serbest bırakması, sınırda yoğunluğa sebep oldu.

AVRUPA'YA AKIN BAŞLADI

Haberin duyulmasının ardından göçmenler hızla Edirne, Çanakkale ve İzmir bölgesine hareketlendi. Avrupa, Türkiye'nin hamlesi karşısında büyük şok yaşadı. Yunanistan ve Bulgaristan medyası ülkedeki endişeyi manşetlerine taşıdı.

"ÜLKEMİZE GİRİYORLAR"

Edirne’den Yunanistan’a akan mülteci kalabalığı, Yunan medyasında büyük yankı uyandırdı.

“Türkiye kapıları açtı”, “Suriyeli mülteciler ülkemize geliyor” başlıklarıyla yaşadıkları panik ve korkuyu açığa vuran Yunan medyası, ilk 300 mültecini sınırlardan geçtiğini duyurdu.

Yunanistan gibi Bulgaristan da Türkiye'nin kararına geniş yer ayırdı. Bulgaristan medyasında, "Suriyeli mültecilerin kara veya deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmasını engellememeye karar verdik." ifadeleri yer aldı.

Mülteci akınının başlaması Yunanistan’ı paniğe soktu

Mülteci akınının başlaması Yunanistan’ı paniğe soktu

Mülteci akınının başlaması Yunanistan’ı paniğe soktu

Mülteci akınının başlaması Yunanistan’ı paniğe soktu

Güncellenme Tarihi : 28.2.2020 13:01

İLGİLİ HABERLER