Dünya
  • 4.4.2020 21:25

Multi milyarder işadamından şok sözler!.. Sokağa çıkma yasağı iki hafta sonra kalkmaz ise intihar edeceğim

Mısır milyarderi Koronavirüs sokağa çıkma yasağı devam ederse intiharı edeceğini açıkladı

Mısır’ın en zengin ikinci adamı olan Naguib Sawiris, ülkesinde sokağa çıkma yasağının sürmesi halinde intihar edeceğini bildirdi..

NAGUIB SAWIRIS - eniGma Magazine

Naguib Sawiris, Devlet Başkanı sisi’ye seslenerek, “İki hafta içerisinde sokağa çıkma yasağını iptal et” çağrısı yaptı.
Yerel televizyon kanalı Al-Hadath ile yapılan bir röportajda Sawiris “size bir şey söyleyeyim, [sokağa çıkma yasağı] süresini uzatırlarsa intihar edeceğim. Bu yasak çok saçma bir karar. Bu virüs bildiğimiz bir grup, bunun için fabrikalarımın kapalı kalması aptalca” şeklinde konuştu.

Naguib Sawiris
Sawiris, ülke genelinde ekonomik çöküşü önlemek için işçilerin sokağa çıkma yasağının sonunda fabrikalara dönmeleri gerektiğini anlatarak, “Bu virüs bir gün yenilecektir. Ancak o zaman da fabrikalar kalmayacak. Herkes işsiz ve aç kalıp büyük bir kaos çıkacak” dedi.
Sawiris Al-Hadath'a , "Sonuçları ne olursa olsun, devrimci bir karara ihtiyacımız var ... insanlar hasta olsa bile iyileşiyorlar. Bu virüs çoğunlukla yaşlı insanlar olan hastaların sadece yüzde birini öldürüyor. Yüzde 1 yaşlı ölümü için bütün ekonomiyi Mısır’ın geleceğini öldürüyoruz” dedi.
Sawiris , ülke ekonomisini ayakta tutmak için ülke çapındaki kilitlenmeyi sonlandırmak için üç olası çözüm önerdi .
Birincisi, çalışanları tek ve çift sayılı günlerde dönüşümlü olarak çalışacak iki gruba ayırmak.
İkinci bir öneri, çalışanların fabrikalarda uyuması ve eve dönmemesi, insanların gereksiz hareketlerini sınırlamak
Üçüncüsü, Mısır'ın insanların kendi semptomlarını kontrol etsin  ve gerekirse kendilerini evde karantinaya almasını sağlayacak kadar test kiti alınsın.

Interview: China could do more business, investment in Egypt ...
5 Mart'ta bir tweet'te, milyarder, “Bir karar aldım, koronavirüsü bir daha duymak ya da konuşmak istemiyorum… İnanılmaz. Bir virüsden korktuğumuz için yaşamayı bırakacak mıyız?
Sawiris'in yorumları, milyarderi virüsle mücadele çabalarına bağışta bulunmaya davet eden İnsan Hakları örgütleri ve savunucuları tarafından büyük ölçüde eleştirildi.
Bir Twitter kullanıcısı “hükümete, serveti 10 milyon [Mısır] pound'u aşan herkese bir kerelik yüzde 10 vergi uygulaması ve bunun eğitim ve sağlık sektörlerine tahsis etmk” çağrısında bulundu .
Naguib Sawiris, sözlerinin sonunda hükümete iki hafta süre vererek sürenin bitiminde sokağa çıkma yasağının sürüyor olması halinde intihar edeceğini tekrarladı..

Egypt's Sawiris Ranks 2nd Biggest Winner in Gold Hike - Sada El balad

Güncellenme Tarihi : 5.4.2020 12:23

İLGİLİ HABERLER