Gündem
  • 28.4.2007 17:26

MUMCU, CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI

SAFURE CANTÜRK
ANKARA  - ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Genelkurmay Başkanlığı'nın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilişkin yaptığı açıklamasını değerlendirirken, "Türk demokrasisi bir yara almıştır" dedi.


Erkan Mumcu, bundan sonraki süreç ise hükümetin Cumhurbaşkanlığı adayını adaylıktan çekerek, erken seçim sürecini başlatması gerektiğini söyledi.


ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin Başkanlık Divanı toplantısı sonrasında bir açıklama yaptı. Mumcu, Türkiye'nin içinde bulunduğu sürecin kaygı verici olduğunu belirterek, ülkenin ekonomik, sosyo-kültürel, siyasi ve devlet organizasyonlarının derin fay hattı üzerinde durduğunu kaydetti.

Siyasette yaşanan kutuplaşmanın bu çatlakları yarıklara dönüştürdüğünü belirten Mumcu, "Herkes aklı selim davranmalıdır. Siyasi rekabetten vazgeçip milletin kaderi için işbirliği yapılacak gündür. Hükümet hala kelime oyunlarıyla durumu idare etmeye çalışıyor. Çankaya için aşermekten vazgeçip, hevesini 3 ay sonrasına bırakmalıdır. Cumhurbaşkanı adayı adaylıktan çekilip seçim süreci başlatılmalıdır" diye konuştu.


Mumcu, kutuplaşmayı devam ettirmenin bedelinin ağır olacağını belirterek, erken seçim çağrısını yineledi. Mumcu, ayrıca bugün DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile telefonda görüştüğünü söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER