Asayiş
  • 24.10.2008 00:05

MUMCU: SIKINTI İÇİNDEYİZ

İSTANBUL - İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Ceyhan Mumcu, ''İnsanların özgürlüklerine ne zaman kavuşacaklarını belirleyemediğimiz bir sıkıntı içindeyiz'' dedi.
İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ve partinin aynı davada yargılanan üst düzey yöneticilerinin de avukatlığını üstlenen Mumcu, İP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Cengiz, Hasan Basri Özbay ve avukat Veli Devecioğlu ile ''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasının ardından, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinin önünde gazetecilere açıklama yaptı.
Mumcu, dünya hukuk tarihinin en uzun iddianamesinin gündeme gelmiş bulunduğunu, ancak sanıkların hala şu aşamaya kadar savunma olanağını elde edemediklerini söyledi.
İddianamenin 2 bin 450 sayfa olduğunu anımsatan Mumcu, ''Temmuz tutuklamalarının ek iddianamesi ve Eylül ayı dalgasının iddianamesinin okunmasıyla bu sürecin uzayacağını'' ifade etti.
Mumcu, ''İnsanların özgürlüklerine ne zaman kavuşacaklarını belirleyemediğimiz bir sıkıntı içindeyiz. Biz, savunma olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bir an önce sanıkların sorgularının yapılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:03

İLGİLİ HABERLER