Gündem
  • 29.4.2007 00:12

MUMCU'YA KIZAN ANAP'LI BAŞKAN İSTİFA ETTİ

NEZİR GÜNEŞ
MARDİN  - Anavatan Partisi Mardin İl Başkanı Süleyman Çelik, partisinin cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrını eleştirerek, görevinden istifa etti.


Anavatan Partisi Mardin İl Başkanı Süleyman Çelik, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak partisinin ortaya koyduğu tavra tepki göstererek istifa ettiğini söyledi.

Anavatan Partisi'nin meclise gitmeyerek antidemokratik bir tavır içine girdiğini savunan Çelik, "Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde görüşümüzü genel merkeze sunmuştuk. Kendilerine AK Parti'nin adayı olan Abdullah Gül'e destek vermeseler bile meclise gidip kendilerine oy veren seçmenlerini temsil etmelerini talep etmiştik. Meclise gitmeyerek Anavatan Partisi de, CHP'nin tavrına bir anlamda destek olmuştur" dedi.


Anavatan Partisi vekillerinin cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunda seçime katılmaması durumunda sine-i milleti gerçekleştirerek istifa etmelerinin daha doğru olduğunu düşündüğünü vurgulayan Çelik, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasını ise demokratik bulmadığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:40

İLGİLİ HABERLER