Asayiş
  • 13.8.2009 08:49

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİNDE İLGİNÇ GELİŞME!...

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah’ın avukatları, Süreyya Karabulut’un, Cerrah’ı hedef alan iftira niteliğinde beyanlarda bulunduğunu, bu beyanlarına devam etmesi halinde suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı

Osmaniye Valiliği’ne atanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın avukatları Cevdet Yavuz ve Ayhan Günay, dün bir açıklama yaparak, Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’un konuşmaya devam etmesi halinde, mahkemeye gideceklerini söyledi. Açıklamada, bir süredir bazı televizyon kanallarında ve gazetelerde yer alan beyan ve iddiaların, Cerrah’ın kişilik haklarını zedelediği ve mağdur ettiği ifade edildi.
Bu beyanların haber olarak verilmiş olmasının, yasal cevap ve tekzip hakkını doğurduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
“Canice katledilen Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’un, bir süredir medya kuruluşlarında müvekkilimiz Celalettin Cerrah’ın İstanbul İl Emniyet Müdürü olduğu dönemde, söz konusu cinayet olayının aydınlatılmasına ilişkin yapılan çalışmalarla alakalı olarak mesnetsiz, hayal mahsulü, müvekkilimizin kişilik haklarını zedeleyici ve karalamaya yönelik iftira niteliğinde beyan ve iddialarda bulunduğu görülmektedir.

‘Hoşgörüyle karşılandı’
Müvekkilimiz ile görev yaptığı dönemde kendisine bağlı olarak çalışan görevliler, her konuda olduğu gibi, bu konuda da görevini yasal sınırları içinde ve yasalara uygun olarak yapmış ve aynı sınırlar içinde yetkilerini kullanmıştır.
Ailenin acısının büyüklüğü nedeniyle maktulün babasının konuyla ilgili vesveseden ve karalamaya yönelik kışkırtmaların tesirinden kaynaklandığı değerlendirilen bir kısım beyanları, bugüne kadar toleransla karşılanmışsa da son dönemdeki iddia ve isnatlar, hiçbir tolerans ve hoşgörü ölçüsüyle karşılanamayacak niteliktedir.
Bu nedenle, iftira niteliğindeki beyan ve iddiaları kabul etmediğimizi ve yalanladığımızı, Süreyya Karabulut’un bu yöndeki beyan ve iddialarını tekrarlaması halinde, kendisi hakkında TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca iftira suçu nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağını ve ayrıca müvekkilimizin kişilik haklarına saldırıda bulunulması sebebiyle manevi tazminat davası da açacağımızı, kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.”

Münevver Karabulut’un katil zanlısı Cem Garipoğlu, 5 aydır firarda...

Babadan Cerrah’a suçlama
Başı kesilerek öldürülen 18 yaşındaki Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut, “Cinayet akşamı kimler arasında telefon görüşmesi yapıldığı ortaya çıkarılsın. Ben bunu iddia ediyorum. Garipoğlu ailesi ile Cerrah’ın derin ilişkileri ortaya çıkarılsın” dedi.
Cerrah’ın avukatlarının, müvekkilleri hakkındaki suçlamaların devam etmesi durumunda hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylediği baba Süreyya Karabulut, dün bir basın açıklaması yaptı. Karabulut, şöyle dedi:
“Ben katillerin peşindeyim. İddia ediyorum ki, Adli Tıp Kurumu’ndaki kokuşmuşluk, maalesef o kurumlarda da var. TBMM’deki 550 milletvekilinden yardım istedim. Cinayet akşamı kimler arasında telefon görüşmesi yapıldığı ortaya çıkarılsın. Ben bunu iddia ediyorum. Garipoğlu ailesi ile Celalettin Cerrah’ın derin ilişkileri ortaya çıkarılsın.”
Hakkında suç duyurusunda bulunulmasının bir şey ifade etmediğini belirten Süreyya Karabulut, “Muhatabım devlet. Evladımın cenazesi çöp konteynerinden çıktı. Katilleri devlet bulacak. Devletin kurumlarındaki bazı kişilerin Garipoğlu ailesi ile ilişkileri ortaya çıkacaktır. Bu ülkede parası olan var olacak da olmayan yok mu olacak? Yasa sana bana geçiyor da Garipoğlu ailesine geçmeyecek mi?” diye konuştu.
Cem Garipoğlu’nun babası ile annesinin gözaltında tutulduğu sürede Asayiş Şube’deki güvenlik kameralarının incelenmesi gerektiğini belirten Karabulut, şunları söyledi:
“Hangi koşullarda gözaltında kaldılar. İstanbul Adliyesi’nden serbest bırakıldıkları sırada, 5 yıldızlı otelden çıkar gibiydiler. Katillerin önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağına inanıyorum. Evladım gitti. Yapanların yanına kâr mı kalsın? Sayın Celalettin Cerrah müdür yaptıklarını biliyor. Bu bilgi emniyet içindeki birimlerden geldi. Cem yakalanıp bırakılıyor. Suiistimal ediliyor. Derin ilişkiler sonucu bu cinayete yol verildi” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER