Asayiş
  • 11.7.2009 11:10

MÜNEVVERDEKİ SPERMİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ!..

İstanbul’da başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut’un iç çamaşırındaki spermin sırrı çözüldü.

Otopsi esnasında Münevver’in çamaşırına bulaşan sperm, teknisyenin eldiveninden geçmiş. Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, otopsiyle ilgili tüyler ürpertici detayları anlattı.

GEÇEN hafta spermin, otopsisi Münevver’den önce yapılan kişiye ait olduğu, masanın pis olması ve otopsiyi yapan teknisyenin tek eldiven kullanması nedeniyle Münevver’in çamaşırına bulaştığı iddiası ortaya atılmıştı. Bu iddialara sessiz kalan Adli Tıp Kurumu kapılarını Hürriyet’e açtı. Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce otopsiyi anlattıı.

Sperm eldivenden bulaştı

“Bizim kontaminasyon (bulaşma) dediğimiz bir olay. Sperm, Münevver Karabulut’un otopsisiyle aynı anda otopsisi yapılan ve trafik kazasında hayatını kaybeden yan masadaki cesetten bulaşmış. Diğer otopsiyi yapan hekimin Münevver’in otopsisiyle ilgilenen teknisyenden “şunun ucundan bir tutsana” tarzı yardım istemesi nedeniyle. O cesedin elbiselerini çıkaran teknisyen aynı eldivenle Münevver’in elbiselerini de çıkarmış. Ölümden hemen sonra gerçekleşen primer gevşeklik nedeniyle ortaya çıkan sperm o zaman bulaşmış. Milyonda birlik bir hata. Otopside yardımlaşma yoktur, herkes bir işle ilgilenmek zorunda.”

‘Vicdanım rahat’

“Hatadır, evet hatayı tartışmıyoruz. Ama hatanın kusur olarak değerlendirilmesi için zararın ortaya çıkması gerekir. Sosyal olarak ailenin üzüntüsü dışında zarar yoktur. Vicdanım rahat.”

Otopsiyi hizmetli yapmış

“1992’den beri burada hizmetli kadrosunda işe alınan daha sonra kendini yetiştirerek otopsi teknisyenliği yapmaya başlayan ‘çantadan yetişme’ dediğimiz elemanlar var. Otopsiye aşçı mı giriyor, hayır; ama hizmetli mi giriyor, evet. Münevver’in otopsisini de daha sonra Mardin’de de birlikte çalıştığımız bu arkadaşlardan biri yapmış. İki kişiyle ilgili soruşturma sürüyor. Morg İhtisas Dairesi Başkanımız soruşturmalarını yapıyor. Pazartesi günü sonucu bana bildirecek. Aynı gün zannediyorum Adalet Bakanlığı’ndan müfettişimiz de gelecek. Özellikle teknisyenimizin artık çalışacağını zannetmiyorum. O koşullarda tekrar o görevde çalışmasını uygun görmüyorum. Ama sonuçta bir derstir; aynı hatayı bir daha yapmaz.”

Başka kesici alet var

“Rapor da tamamlanmak üzere. Savcı birkaç araştırma daha istedi. Testere dışında başka bir kesici alet daha var (adını açıklamıyor). Araştırmalarımız da bitince üyelerimizin imzasına sunulacak.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER