Asayiş
  • 4.10.2008 02:23

MURO SONUNDA YAKALANDI!..

Terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması sorumlusunu bir hafta önce yakalayan İstanbul polisi, bu kez de Türkiye'deki örgüt yapılanmasının önemli isimlerinden biri olan ve İstanbul sorumlusu olduğu belirtilen Ramazan Morkoç'u yakaladı.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yakalanan Morkoç'un yurt dışına çıkış hazırlığı yaptığı belirlendi. Polisin uzun süreden beri peşinde olduğu Morkoç, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Sahte pasaport kullanarak yurt dışına çıkmaya çalışan Morkoç'un teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanması ve DTP'nin kapatma davası olaylarını bahane ederek geniş katılımlı korsan gösterilerin organize edilmesi için planlama yaptığı belirtildi. Terör örgütüne bir hafta içinde ikinci darbeyi vuran polis, geçen hafta da örgütün gençlik yapılanmasının önemli ismi Yücel Genç'i Bağcılar'da ele geçirmişti.
GÜNEY ALMANYA SORUMLUSU DA YAKALANDI
Terör örgütünün önemli isimlerinden biri de Almanya'da yakalandı. Almanya'nın sözde 'güney sorumlusu' olarak bilinen ve bu ülkede tutuklama emriyle aranan bölücü terör örgütü PKK mensubu Aslan Y. (40) adlı kişi, Danimarka'dan, Almanya'ya giriş yaparken yakalandı. Aslan Y'nin, Türk kuruluşlarına yönelik çok sayıda saldırının talimatını vermekle suçlandığı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER