Gündem
  • 27.4.2022 12:35

Müsilaj geri döndü: Her geçen dakika artıyor

İstanbul’da korkutan görüntü! Geri döndü: Her geçen dakika artıyor

Megakent İstanbul'da geçen yıl ortaya çıkan müsilaj, yeniden yüzünü gösterdi. Bir gün arayla çekilen görüntüler müsilajın artış hızını ortaya koydu. İzmir'de ise ısınan hava ve kirlilik nedeniyle bu yıl da deniz marulu ortaya çıktı...İstanbul'da Tuzla ve Kadıköy sahillerinde önceki gün müsilaj tekrar ortaya çıkmıştı.

İSTANBUL'DA YENİDEN MÜSİLAJ GÖRÜNDÜ

Müsilaj Marmara'da hızla yayılmaya başladı. Tuzla açıklarında aynı noktada oluşan müsilaj, drone kameraya bir gün arayla yansıdı.Görüntülerde müsilajın önceki güne oranla oldukça arttığı görülüyor.

10 MÜSİLAJ TİPİ VAR

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Üzgünüm şu an Marmara Denizi'nin farklı bölgelerinde yüzeyde müsilaj görünür durumda.Müsilajın çok farklı formları var. Bilimsel olarak 10 tane en az müsilaj tipi var.Şu an yüzeyde gördüğümüz krem kıvamındaki müsilajı görüyoruz" demişti.

MÜSİLAJ (DENİZ SALYASI) NEDİR?

Müsilaj, biyolojik ve kimyasal birçok koşulun bir araya gelmesiyle oluşan, fitoplankton olarak adlandırılan bitkisel canlıların aşırı çoğalması, deniz sıcaklığının yükselmesi ve buna bağlı olarak bakteriyel aktivitelerin artmasıyla oluşan sümüksü, yapışkan bir yapı.

Güncellenme Tarihi : 27.4.2022 12:37

İLGİLİ HABERLER