Spor
  • 30.7.2015 15:47

Muslera'dan transfer açıklaması

Yeni sezon hazırlıklarına Avusturya'da devam eden Galatasaray'da tecrübeli eldiven Fernando Muslera basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın toplantısına 'Herkes rutbesini bilecek' tişörtüyle katılan Muslera'nın açıklamaları şu şekilde;

"Kampta çok iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Burada çok güzel bir atmosfer var.

Şu ana kadar bana ulaşmış herhangi bir teklif yok. Buradan ayrılmak gibi bir düşüncem yok. Yönetimden de 'seni satmak istiyoruz, teklif var' sözlerini duymadım. Kafam çok rahat. Bir kaleci arandığı doğru ancak benim burada isim söylemem doğru olmaz. İkinci kaleci hakkında kararı teknik heyet verir. Ben en iyi şekilde hazırlanmaya devam ediyorum.

Melo ve Telles benim en yakın arkadaşlarım. Melo ile büyük başarılar kazandık. Melo ile de Telles ile de transfer anlamında duyduğum resmi bir şey yok. Melo Inter'e giderse kendisi ve takım için iyi şartlarda olacağını düşünüyorum. Telles kulübün yatırım yaptığı genç bir oyuncu. Giderse Galasaray'ın menfaatleri doğrultusunda olacağını düşünüyorum.

Geçen sene takım olarak sezona iyi başlamasak da yaşanan değişikliklerle önemli bir başarıya imza attık. Takımımıza yönelik eleştirilere katılmıyorum. Bu sezon Şampiyonlar Ligi çok daha farklı olacak. Geçen sene yaptığımız hatalardan ders aldık. Bu sene olumlu olarak yansıyacaktır. Fenerbahçe ve Beşiktaş önemli transferler yapıyorlar ama Türkiye Ligi sürekli daha kaliteli hale geliyor. Bizim takımın çok önemli bir iskeleti var. Kimse küçümsemesin. Bu iskelet devam ediyor ve önemli takviyeler yaptık.

İyi kaleci olmanın sırrı çalışmak. Çalıştığınız antrenör çok önemli. Lazio'dayken iyi bir kaleci antrenörü vardı. Ben çok şanslıyım çünkü burada Taffarel gibi bir kaleci antrenörüyle birlikte çalışıyorum.

Kız arkadaşımla birlikte burada çok mutluyuz. Hâlâ Türkçe konuşamıyorum ama mükemmel bir şehirde yaşıyorum. Türk halkı her konuda bana yardımcı oluyor. Burada çok mutluyum harika insanlarla birlikte yaşıyorum.

Bir oyuncu Galatasaray'a geliyorsa yetenekli olduğu için geliyordur. Bence geçen sezonun kırılma anı teknik direktör değişikliğiydi. Her şeyin olumlu şekilde değişmesine yol açtı. Bizim kafamızda hep şampiyon olmak vardı. Elbette ki iniş çıkışlarımız oldu.

Rakiplerimiz çok önemli isimleri transfer etti. Onlara karşı oynamak güzel olacak. Van Persie ve Nani'ye karşı oynadım. Gomez'e karşı oynamamıştım. Onlara karşı oynamak keyifli olacaktır. Önemli isimlerin gelmesi Türkiye Ligi'nin kalitesi için iyi olacaktır.

Yabancı bir oyuncu olarak gittiğiniz yerin kültürüne alışmak zorundasınız. Türk kültüründe hem çay hem de tavla çok önemli. Wesley çayı çok seviyor, tavla oynuyor. Bu tip şeylere adapte olmak gerekiyor. Podolski, Galatasaray'a çaya adapte olmuş bir şekilde geldi. Ben de çayı çok seviyorum. Benim de Uruguay'da Türk arkadaşım var o da bizim mate çayını çok içiyor. Kız arkadaşım çayı benden çok seviyor.

Geçen senenin son 6 haftasında defansif olarak çok önemli işler yaptık. Ülkenin kültürünü iyi bilen bir hocayla çalışmak futbolcu için iyi oluyor.

Melo bizim için çok önemli bir oyuncu. Giderse kendi bileceği bir karar. Giderse onu kaybetmiş oluruz. Kadroda var olan oyuncular Melo'nun yeri doldurabilir. Eğer giderse onun yerine transfer de yapılabilir."

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:07

İLGİLİ HABERLER