Sağlık
  • 31.5.2013 13:30

Musluk suyu içilebilir durumda mı ?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’un 2070 yılına kadar su problemi olmadığını ve Ankara’nın 2035 yılına kadar suyunun olduğunu belirterek, “Kendi evimde musluk suyu kullanıyorum. Ankara’da ve İstanbul’da su içebiliyorum. Tüm şehirlerde su kullanılabilir” dedi.

Eroğlu, göreve geldiklerinde 58 ilin su problemi olduğunu dile getirerek, “Su meselesini kökünden çözmek için çalıştık. Amacımız 2060 yılına kadar su ihtiyaçlarını karşılamaktı. İstanbul’un 2070 yılına kadar su problemi yok. Ankara’nın 2035 yılına kadar suyu var. Ama Gerede Projesi bitince 2060’a kadar su problemi kalmayacak. İzmir’in ise 2040 yılına kadar su problemi yok” ifadesini kullandı.

BAKAN MUSLUK SUYUNU AKLADI

Türkiye’de çok iyi arıtma tesisleri kurduklarına işaret eden Eroğlu, İSKİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemden İstanbul’u bildiğini söyleyerek, “Biz artıma tesislerini yapıyoruz eğer şebekede bir problem yoksa su eve tertemiz gidiyor. Ama idareler evin kapısına kadar sorumludur. İçeride depo varsa, bina içi tesisatında sorun varsa bina sahibi sorumlu. İstanbul’un genelinde sorun yok. Kendi evimde musluk suyu kullanıyorum. Ankara’da ve İstanbul’da su içebiliyorum. Tüm şehirlerde su kullanılabilir. Hijyen açısından sorun yok. Ama damak zevki açısından bilemeyeceğim” diye konuştu.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:51

İLGİLİ HABERLER