Yaşam
  • 23.5.2013 17:08

Müslüm Gürses müzesi kurulacak

ŞANLIURFA Valisi Celalettin Güvenç, geçen mart ayında yaşamını yitiren ünlü sanatçı Müslüm Gürses adına kentte bir müze kurulacağını söyledi. Vali Güvenç, memleketinde adının yaşatılacağı müzede Şanlıurfalı ünlü sanatçının sahne malzemeleri ile özel eşyalarının da sergilenmesini planladıklarını kaydetti.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kentin simgesi olan Balıklıgöl civarında kurulması planlanan müzede; Müslüm Gürses'in hayat arkadaşı Muhterem Nur'un verdiği sahne kıyafetleri, sazları, ödülleri, albümleri ile özel eşyalarının sergilenmesinin düşünüldüğünü ifade etti. Müslüm Gürses isminin memleketinde ölümsüzleşmesini amaçladıklarını ifade eden Vali Güvenç, "Muhterem Hanım, Urfa’nın yetiştirdiği önemli sanatçılarından olan Müslüm Gürses’in şahsi eşyalarını bizlere verdi. Sanatçının özel eşyalarını değerlendireceğiz, bir şekilde müze yapıp vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Böyle bir çalışma doğrultusunda Müslüm Gürses'in özel eşyalarını aldık. Müslüm Gürses’in adına uygun ve yakışan bir şey yapmak istiyoruz" dedi.

Vali Güvenç, projenin gerçeğe dönüştürülmesinin ardından oluşacak Müslüm Gürses Müzesi'nin açılışına ise sanatçının hayat arkadaşı Muhterem Nur’u da davet edeceklerini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:04

İLGİLİ HABERLER