Yaşam
  • 27.10.2006 16:32

MÜSLÜMAN OLUP TÜRBAN TAKAN RUS BALERİN BÖYLE DEĞİŞTİ

MUAMMER AY
SAMSUN  - Rus balerin, çalıştığı gazinodaki garson Türk gencine aşık olup evlenerek Müslüman oldu.


Rusya'nın Smolensk eyaletinde yaşayan balerin İnna Kozireva (25), 1.5 yıl önce çalışmak için Türkiye'ye gelerek Samsun'da bir gazinoda çalışmaya başladı. Kozireva, gazinoda balerin olarak çalıştığı sırada yine burada çalışan Samsunlu Emre Ayran (20) ile tanışıp arkadaş oldu.

 Balerin İnna Kozireva ile garson Emre Ayran'ın arkadaşlığı aşka dönüştü ve evlenmeye karar verdiler. Rusya'da yaşayan ailesinden evlenmek için izin alan İnna Kozireva, Emre Ayran ile 6 Eylül 2006 tarihinde düğün yapıp evlendi. Ortodoks olan İnna Kozireva, kendi isteğiyle Müslüman olup eylül ayında evlendiği için Eylül adını aldı. Evlenince gazinodaki işini bırakan balerin İnna Kozireva, ev hanımı oldu.


Samsun'un Kadıköy Mahallesi'nde eşi Emre Ayran ve eşinin annesi Songül Ayran ile birlikte yaşamaya başlayan İnna Kozireva, Emre ile evlendiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Kayınvalidesinin yardımıyla dua öğrenen Kozireva, tek arzusunun Türkiye'de kalmak için oturma iznini alıp, yeni ailesiyle mutlu bir hayat sürmek olduğunu söyledi.
Askere gitme hazırlığı içinde olan Emre Ayran ise, İnna Kozireva ile birbirlerini çok sevdiklerini belirtti. Songül Ayran ise gelininin mutfakta becerikli olduğunu belirterek, Türk yemeklerini çok seviyor. Ayrıca yemek yapmada kabiliyetli. Bana ev işyerine yardımcı oluyor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:05

İLGİLİ HABERLER