Gündem
  • 12.1.2014 00:05

Müslüman ülkelerde kadınlar nasıl kapanıyor

Michigan Üniversitesi yaptığı bir araştırmada Müslüman ülkelerdeki bayanlara en doğru şekilde kapanmanın nasıl olacağını sordu. Türkiye’de dahil 7 farklı ülkede yapılan araştırmada ilginç sonuçlar çıktı.

Amerika Michigan Üniversitesi Arab Baharı sonrasında Müslüman değerlerinin ne denli değiştiğini öğrenmek için yaptıkları bir araştırmada, bayanların başörtü kullanım şekline yönelik bir çalışma yaptı.

Başörtü dışında, bir Müslüman bayanın giyebileceği giysi şekli de sorular arasında yer aldı. Ankette bayanlara hem başörtü hem de kıyafet için 6 farklı seçenek verilerek aralarından kendilerine göre en doğrusunun seçilmesi istendi. Tunus, Mısır, Irak, Lübnan, Pakistan, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin bulunduğu 7 farklı ülkede yaşayan Müslüman bayanlardan çoğu saçların tamamen kapatılmasını doğru bulurken, büyük bir oran da yüz kısmının kapatılmamasından yana fikir belirtti.

Araştırmaya göre verilen cevaplar ise oldukça farklılık gösteriyor. Türkiye ve Lübnandaki her 4 bayandan 1’i bayanların başının tamamen kapatılmaması gerektiğine inanıyor. Tunus’taki bayanların yüzde 15’i ise başörtüye hiç gerek olmadığını düşünüyor.

Araştırmacılar Suudi Arabistan’ın kendilerini şaşırtmadığı yorumunda bulunarak, bayanların yüzde 63’ünün sadece gözlerin görüldüğü bir kapanma tarzının doğru bulunduğu ifade ediliyor. Pakistan’da sadece gözler görülebilir diyen bayanların oranı ise yüzde 32.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:35

İLGİLİ HABERLER