Dünya
  • 30.4.2013 18:04

Müslümanlara hakaret eden sunucu işten kovuldu

BRÜKSEL (AA) -       RTL grubundan yapılan açıklamada, "Trullemans'ın 26 Nisan'da Facebook hesabında paylaştığı yazılar ve devamında basına yaptığı açıklamalar, RTL'deki göreviyle ve bunun gerektirdiği mahremiyetle bağdaşmamaktadır. Bu nedenle RTL ve Trullemans arasındaki işbirliği imkansız hale gelmiş ve şahsın görevine son verilmiştir" denildi.
      Sunucunun hakaret içerikli paylaşımlarda bulunması üzerine RTL'deki görevi askıya alınmış ve hakkında inceleme başlatılmıştı.
      Bunun üzerine Müslüman toplumundan özür dileyen Trullemans, basına yaptığı açıklamada, araba kullanırken saldırıya uğradığını ve hakaret içerikli yazıları kızgınken paylaştığını belirtmişti.
      Trullemans "Aslında ırkçı değilim. Hiçbir nedeni yokken bana saldıranlara karşı bunu yaptım" diyerek kendini savunmuştu.
      Irkçı gruplar, Trullemans'ın görevine iade edilmesi için internette imza kampanyası başlattı.
      Trullemans'ın part-time çalıştığı Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü ise RTL'in izinden gitmeyi reddederek, çalışanlarının işten atılmasına gerek olmadığını açıkladı.
      Enstitü'den yapılan açıklamada, Trullemans'ın görevinde asla yabancı düşmanlığı yapmaması ve Facebook'taki paylaşımlarını kızgınlık anında yaptığını belirterek özür dilemesi nedeniyle kendisine güvenin devam ettiği bildirildi.
     
     Muhabir: Feyzullah Yarımbaş
     Yayıncı: Hüseyin Köşger
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER