Spor
  • 12.1.2014 01:49

Mustafa Akçay transfer istedi

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, THY Antalya Cup'ta oynadıkları Ajax maçı sonrası, “Turnuva; gediğimizi, açığımızı, eksiğimizi görme açısından iyi bir durum. İyi oyunculara sahibiz, ancak takımın transferlerle güçlendirilmesi gerekiyor” dedi.
THY Antalya Cup 2014’ün üçüncülük maçında normal süresi 1-1 berabere biten karşılaşmada Trabzonspor, rakibi Ajax’ı penaltı atışları sonucu 5-4 yenerek turnuvada üçüncü oldu.
Tarbzonspor’da penaltı atışlarını, Colman, Adrian, Kadir, Zeki Yavru gole çevirdi. Ajax’ta, Krkıc ve Duarte penaltı atışlarını gole çevirirken, Kıshna ve Hoosen penaltı atışlarından yararlanamadı.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, turnuvadaki rakiplerin gücünün UEFA Avrupa Lig’inde oynayacakları Juventus gücünde olduğunu vurguladı. Hazırlık döneminde bu tip takımlarla maç oynamanın önemli olduğunu işaret eden Akçay, “Gediğimizi, açığımızı, eksiğimizi görme açısından iyi bir durum. Sonuçta iki müsabakada da kullandığımız oyuncu sayısının sınırlı olması, zamana zaman yorgunlukların ortaya çıkması bizi geride oynayan bir takım gibi gösterse de genel anlamda iki müsabakadan almamız gerekenleri aldığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

"TRANSFER GEREKLİ"
İyi oyunculara sahip olduklarını ancak, transferle takımın güçlendirilmesi gerektiğini işaret eden Akçay, “Bunun için de başkan ve yönetim özveriyle çalışıyor. Onlarında bize katılmasıyla, takım içi rekabetin büyümesi, bunun sonucunda sahadaki oyun kalitesinin daha da değişeceğini düşünüyorum. İyi bir turnuva oldu. İki hazırlık maçı daha yapıp, şehrimize döneceğiz” diye konuştu.

"BİRİNCİ YARILAR İYİ, İKİNCİ YARILAR KÖTÜ"
"İki maç sonunda Trabzonspor’u nasıl buluyorsunuz?" şeklindeki soruya Akçay, “İlk yarılarda daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. İkinci yarılarda pozisyonlarımız iki müsabakada da aynıydı. Mücadeleye yönelik bir takım vardı. İç saha anlayışımızı değiştirme adına alt yapı çalışmalarımızın bazı noktalarında da verimi alıyoruz. Mükemmel mi? Değil. Birinci yarıları iyi değerlendiriyorum. İkinci yarılar biraz daha gerideyiz” diye cevapladı.
Akçay, kalede Onur’un tecrübeli olduğunu ve onun kalede olmasıyla takıma öz güven geldiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:33

İLGİLİ HABERLER