Spor
  • 16.12.2019 13:50

Mustafa Cengiz : Terim ile futbolcular arasında sıkıntı yok

"Hoca ile futbolcular arasında hiçbir sorun yok"

 Mustafa Cengiz, teknik direktörleri Fatih Terim'in kadro yapılanmasında ocak ayını işaret etmesiyle ilgili "Hocamın söylemleri yanlış anlaşılıyor. Ben de spor yorumcuları ve muhabirlerin yorumlarını okuyorum. Onlar da kendilerine göre haklı, hocam da haklı. Şimdi Galatasaray bir yapılandırma anlaşmasında. Bunu unutmamak lazım. Ha yapılandırma anlaşmasına aldırmayıp kırmızı ışıkta geçebilirsin ama kaza olursa sorumlusu sensin." şeklinde görüş belirtti.

Galatasaray'ın 4 yıllık zorlu bir süreçten geçtiğini aktaran Cengiz, şöyle devam etti:

"Bu zorlu süreçte farkındaysanız 1-2 yıldız oyuncu aldık. Doğru veya yanlış transfer. Ben buna karışamam. Bir çiçeği alırsınız bir yerde çok kaliteli durur, bir yerde yarım metre oynatırsanız solar. Bu çok ayrı bir şey. Ben burada oyuncu izleme ekibini, teknik ekibi suçlayamam. Bazıları tutmayabiliyor. Ancak kadromuzda bulunan bütün futbolcular bizim için çok değerlidir. Hepsi dünya yıldızıdır. Hepsi geleceğin yıldızıdır. Galatasaray gibi büyük takımlarda transferler bitmez. Bizim 10'a yakın sakatımız oldu. Milli takım araları maalesef takımlara çok zarar veriyor. Bu her takımda böyle. Milli takımlara gidenlere farklı teknik direktörlerle farklı yüklemeler yapıldığı için farklı sakatlıklar oluşuyor. Hocamız bu anlamda söylüyor. Yoksa hoca futbolcularla iç içe, çok yakın. Ben de bunu görüyorum. Hoca ile futbolcular arasında hiçbir sorun yok."

Galatasaray'ın büyük bir camia olduğunu vurgulayan Cengiz, "Galatasaray güneş gibidir. Güneş tutulmaları olabilir, ortalık karanlık görünebilir bu gayet doğal. Ancak güneş orada, o işte Galatasaray. Ocakta da olur, haziranda da olur, Galatasaray'da transfer bitmez. Hoca da bir taraftar. Biz ne kadar üzülüyorsak, hoca belki de bizden fazla üzülüyor. Çünkü teknik sorumlu. Ancak ne olursa olsun sorumluluk bendedir. Her branşta ben teknik olarak asla karışmasam da kusursuz sorumluluk ilkesi gereği sorumluluk bendedir. Galatasaray da dünyada çok büyük bir marka. Biz 5 tane de 6 tane de yesek, 7 tane de atsak 5 tane de atsak hiçbir şey fark etmiyor. Altın yere düşmekle hiçbir şey kaybetmez." ifadelerini kullandı.

 "Politikamız ücretleri düşürmek"

 Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, futbolcu ücretlerini aşağı çekmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Bu sezon yaptıkları transferler için bonservis bedeli ödemediklerini anlatan Cengiz, "Bir tek Babel'e imza parası ödedik. Oyuncuları bonservissiz aldık. Galatasaray yarın bonservisli genç oyunculara gidebilir. Fakat politikamız, alınan maaş dediğimiz ücretleri kesinlikle düşürmek. Bunu çok altlara çekmek. Bize göre şu anda hala yüksek. Tabii geçmişten gelen zorunlu sözleşmelerimiz var. Bir futbolcumuzun bize maliyeti 28, birinin 26, birinin 24, birinin 22 milyon lira. Ben eski yönetimi eleştirmek için demiyorum. Herkes kendi şartlarında yapmış. Biz bunu düzeltmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

 Kendi dönemlerinde Kolombiyalı yıldız futbolcu Radamel Falcao'nun yüksek ücret aldığını belirten Cengiz, "Bizim dönemimizde maaş bağlamında Falcao öyle ama bir dünya yıldızı. Bizden elde edeceği ücret, kendisine teklif edilenlerin çok çok çok altında. Bundan eminiz. Falcao karakterli bir çocuk. Umarız hırsıyla 90 dakika koşacak hale gelir." dedi

 

Güncellenme Tarihi : 16.12.2019 13:53

İLGİLİ HABERLER