Spor
  • 18.4.2021 11:12

Mustafa Cengiz'den Arda Turan'a özür telefonu!

Süper Lig'in 35. haftasında deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup eden Galatasaray, bitime 7 hafta kala lider Beşiktaş'la puan farkını 6'ya düşürdü. Mücadele öncesinde Başkan Mustafa Cengiz'in futbolculara yönelik sözleri çok konuşulmuştu. Cengiz'in Arda Turan ile yaptığı görüşme ortaya çıktı.

Süper Lig'in 35. haftasında deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup eden Galatasaray, bitime 7 hafta kala lider Beşiktaş'la puan farkını 6'ya düşürdü. Gürsel Aksel Stadı'ndaki müsabakada 9. dakikada Fousseni Diabate'nin golüyle 1-0 öne geçen Göztepe karşısında Galatasaray, ilk yarıyı 19. ve 39. dakikalarda Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 2-1 üstün tamamladı. İkinci yarıda Kerem Aktürkoğlu'nun penaltıdan bulduğu golle 3-1 üstünlük kuran Galatasaray, müsabakadan bu skorla galip ayrıldı.

Ligde galip gelemediği son 3 karşılaşmadan sadece 1 puan çıkaran Galatasaray, Ege temsilcisi karşısında elde ettiği galibiyetle puanını 65'e yükseltti ve 3. sırada yer aldı. Sarı-kırmızılı ekip, lider Beşiktaş'la puan farkını 6'ya indirdi. Göztepe ise üst üste aldığı 2 galibiyetin ardından yaşadığı yenilgiyle 46 puanda kaldı.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in maç esnasındaki düşünceli hali objektiflerden kaçmadı. Özellikle 8. dakikada gelen Dibate golüne neredeyse hiç tepki vermeyen ve oturduğu yerden kıpırdamayan Terim'in moralinin bozuk olduğu görüldü.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in son dönemdeki söylemleri ile Sarı Kırmızılı camiada büyük bir krize yol açtı. İlk olarak GS TV'de futbolcular için "Futbolcular şeref ve haysiyetlerini hatırlasınlar" cümlesini kuran Cengiz ardından Ryan Donk için "Donk’un seks partilerinden bıktık. Futbolcular doğru dürüst antrenman yapmıyor. Akşam parti, sabah idman... Performanslarını başka yere harcıyorlar. İşin eğlencesindeler" ifadelerini kullanarak büyük tepki almıştı.

İzmir’de Göztepe deplasmanından galibiyetle ayrılan Galatasaray’da Başkan Mustafa Cengiz’in Kaptan Arda’yı telefonla aradığı ve hafta içiyle ilgili açıklamada bulunduğu öğrenildi. Galatasaray TV’deki konuşmasında, “Futbolcuların haysiyetlerini ve şereflerini hatırlamaları gerek” diyen Cengiz’in, maçtan önce, “Ben sizi motive etmek için böyle söyledim” diyerek Arda Turan aracılığıyla gönül almaya çalıştığı ortaya çıktı.

Eski Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, Trt Spor'da yaptığı yorumda "Başkanın açıklamaları vardı, bir kaos ortamı vardı, oyuncular üzerinde etkisi olmuştur. Bu zaman zaman takımlara pozitif yönde etki eder, bu akşam da bunun reaksiyonu verdi tüm oyuncular. Oyuncuların bir şekilde bu akşamı geçmesi, kendi karakterlerini koyması gerekiyordu. Galatasaray böyle bir baskıyla başladı ama altından kalkmasını bildi." ifadelerini kullandı. (Skorer)

Güncellenme Tarihi : 18.4.2021 11:14

İLGİLİ HABERLER