Gündem
  • 7.6.2014 17:23

'Mutluyum, anneler de artık ağlamamalı'

PKK tarafından dağa götürülmeye çalışılırken Hakkari'nin Yükseova İlçesi'nde tutulduğu bir evde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kurtarılarak ailesine teslim edilen 18 yaşındaki Sevda Boz, anne ve babası ile birlikte Diyarbakır'da oturma eylemini sürdüren aileleri ziyaretinde, anneler Boz'un boynuna sarılarak gözyaşı döktü. Boz, kurtulduğu için çok mutlu olduğunu, annelerin ağlamaması için barışın gelmesi gerektiğini söyledi.

Kars Anadolu Lisesi birinci sınıfta okurken PKK'nın kampına giderken Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde tutulduğu bir evde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonla alınan Sevda Boz, annesi Binnaz ve babası Sacit Boz ile birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki Elazığ Caddesi üzerindeki refüjde oturma eylemini sürdüren aililere vedalaşma ziyaretinde bulundu.

Sevda Boz'u gören anneler boynuna sarılarak ağladı.,öpüp koklayarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Kürtçe, "Yaşasın barış, annelerin direnişi" yazılı pankartın altında analara sarılan Sevda Boz, "Ben anneme babama kavuştum. Umarım barış gelir ve sizlerde çocuklarınıza kavuşursunuz" dedi.

MUTLUYUM, ANNELER DE ARTIK AĞLAMAMALI

Bazı anneler ise çocuklarının fotoğrafını Sevda Boz'a göstererek "Bulunduğun yerde onu gördünmü?" diye sordu. Boz ise, kendisine gösterilen çocukları görmediğini belirterek, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bulunduğu evde polis tarafından dzenlenen operasyonla kurtarıldığını söyledi. Boz, "Bir polis tarafından operasyon yapıldı onun sayesinde kurtuldum. 20 gün boyunca dağdaydık. Nerede olduğumu bilmiyordum. Ben şu an çok muluyum. Barış istiyorum. Bu anneler artık ağlamasın yeter. Gerçekten yeter. Kimsenin bu anneleri ağlatmasını istemiyorum artık" dedi.

DAĞDAKİ KARDEŞLERİMİZDE BARIŞI BEKLİYOR

Anne Binnaz Boz ise, eylemlerine devam eden diğer ailelere seslenerek, çocukları geri getirilinceye kadar eylemlerine devam etmelerini istedi. Kızının eyleme katıldığı için serbest bırakıldığını belirten Binnaz Boz, "Bu eyleme devam ederlerse benim yaşadığım duyguyu yaşayacaklar.Başbakan'a ve bütün yetkililere sesleniyorum. Barışı istiyorum. Barışın Türkiye'nin bütününe huzur getireceğine inanıyorum. Yaşadığım sevinci burdaki annelerin de yaşamısını istiyorum. Onların da bu sevinci yaşayacağına inanıyorum. Başbakan'a, Demirtaş'a, Murat Karayılan'a, Abdullah Öcalan'a sesleniyorum. Barış ve huzuru Türkiye'ye getirsinler. Dağdaki kardeşlerimizin de barışı beklediğine inanıyorum. Tekrar Başbakanımıza selam saygılarımı gönderiyorum barış için adım atarlarsa bu annelerin de yüzü gülecek" dedi.
Sevda Boz ile anne ve babası daha sonra ailelerin yanından ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:24

İLGİLİ HABERLER