Gündem
  • 9.11.2013 17:54

"Müzakereci başbakan, diktatör kesildi"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" açık hava toplantıları kapsamında Tandoğan Meydanı'nda düzenlediği "Türkiye Mitingi"nde yaptığı konuşmada, milli değerlerin iktidarın sevk ve idaresiyle saldırıya maruz kaldığını öne sürdü.

Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi: "Aramızı bozmaya çalışan gafillere nereye kadar sabır ve vakar göstereceğiz? Türk-Kürt diyerek ayrılacak, vatanımızda yapay duvarlar mı öreceğiz? Etnik ve mehzep aidiyetini temel alan kurtarılmış şehirler mi kuracağız?

Kürt kökenli kardeşim, gün bu gündür, vatana ve millete sahip çıkmak için vakit kaybetme. Sen, bu necip milletin eşit ve onurlu bir mensubu olduğunu sakın unutma. Türk milleti imha olursa bu topraklarda kimseye hayat hakkı tanınmayacak, göçmen, sığıntı ve marjinal hale düşmek herkes için kaçınılmaz olacaktır. Türk milleti kırılır ve birbirine düşerse bu topraklarda ezan bile okunamayacaktır."

"Mısır politikası Rabia işaretine kıstırıldı"

Türkiye'nin sorunlarının büyüdüğünü, dallanıp budaklandığını savunan Bahçeli, dış politikanın çöktüğünü, ekonominin durgunluğa teslim edildiğini öne sürdü. "Hükümetin Suriye politikasının çamura battığını, Irak politikasının tökezlediğini, Mısır politikasının Rabia işaretine kıstırıldığını ve İran politikasının sarsıldığını" iddia eden Bahçeli, Türkiye'nin saygınlığının tartışılır hale geldiğini ileri sürdü. Türkiye'nin "her neviden terör örgütünün at koşturduğu bir ülke haline geldiği" iddiasında bulunan Bahçeli, "Sınırlarımız arı kovanına dönmüş, kimin girip çıktığı belirsizliğe mahkum bırakılmıştır" dedi.

"Hesap sormak Milliyetçi Hareket'in boynunun borcudur"

Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın hoşgörüsünü ve sağduyusunu yitirdiğini ve böylece gençlerden intikam almaya giriştiğini" öne sürerek,  "Her yurt dışı seyahati öncesi Türkiye'yi tartışmalara boğmak Başbakan'ın adet ve alışkanlığı olmuştur. Başbakan, Gezi Parkı'nın acısını çıkarmak için her şeyi yapmaktadır. Tencere tava çalanlardan hıncını almak, demokratik tepkileri sindirmek için her suçlamadan fayda beklemektedir. Başbakan'ın gözünü hırs bürümüştür" ifadesini kullandı. 

Başbakan Erdoğan'ın özel hayatları, konut dokunulmazlığını, kişisel hak ve hürriyetleri ihlal ettiğini, herkesi belli bir kalıba sokmaya yeltendiğini, ölçüyü kaçırdığını, oto kontrolü kaybettiğini ileri süren Bahçeli, "Başbakan'a göre herkes şüpheli, herkes güvenilmez ve herkes suça meyillidir. Millete hizmetkar olduğunu söyleyen müzakereci Başbakan, diktatör kesilmiş, iyice ceberutlaşmıştır ancak Türk gençliği AKP'nin ipini çekecek, sandığı kafasına geçirecektir. Türk gençliği iktidarı geldiği gibi gönderecektir. Bunu yapmak genç kardeşim için artık milli bir görev olmuştur. Gezi olayları da dahil olmak üzere, hiçbir dönemde bu kadar aşağılanmayan Türk gençliği Başbakan'ın işini bitirecektir. Diyorum ki gençlik millet elele, haydi iktidara güle güle. Herkesle kavgalı ve nizalı olan bu zihniyetten hesap sormak Milliyetçi Hareket'in boynunun borcudur."

İlk hedeflerinin 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bugünkü iktidar Türkiye'yi yıkmadan, sandıkta yıkılmalıdır. AKP Türk milletini yok etmeden sandıkla siyaset çöplüğüne yollanmalıdır" dedi.

Bahçeli, kendisine hediye edilen atkıyı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya'ya taktı. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:32

İLGİLİ HABERLER