Bilim
  • 30.11.2007 14:52

NANO TEKNOLOJİSİYLE BİLGİSAYARLAR CEBE GİRECEK

Hyderabad Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi ve Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümü misafir öğretim üyesi Prof.  Dr. Ashok Chatterjee, nano teknolojisindeki araştırmalar sonucunda 15-20 yıl içinde enerji kullanımı en aza düşürülürken, elektronik cihazların hacminin bin defa daha küçültülebileceğini bildirdi.
      Aksaray Üniversitesi (AÜ) tarafından organize edilen "Quantum Noktalarına Giriş" konulu konferans verildi.
      Konferansa katılan Prof. Dr. Ashok Chatterjee, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nano teknolojiyi anlamak için temelini oluşturan Quantum’un iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.
      Nano teknolojisindeki araştırmalar sonucunda elektronik cihazların boyutlarının küçüleceğini ve enerji kullanımının azalacağını belirten Prof. Dr. Ashok Chatterjee, şunları kaydetti:
      "Nano teknolojisindeki araştırmalar çok yönlü devam ediyor. Bugün kullandığımız elektronik aletlerden bilgisayarı düşündüğümüzde, bir cep telefonu boyutuna küçültülüp cebimize girebilir. Nano teknolojisindeki araştırmalar sonucunda 15-20 yıl içinde enerji kullanımı en aza düşürülürken, elektronik cihazların hacmi de bin defa daha küçültülebilecek. Günümüzde 3 saat pil ömrü olan bilgisayar, uzun süre kullanılacak. Kullanılan bu teknoloji ile çok büyük enerji tasarrufu sağlanacak."

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER