Gündem
  • 25.4.2019 11:28

Nargile kolejinin sahibi de Kemalist çıktı

İstanbul Bakırköy’deki bir kolejin deposunda 3 ton kaçak nargile tütünü ele geçirildi. Şebekenin tütünlerin sevkıyatını da okul aracıyla yaptığı öğrenildi. Baskın yapılan kolejin ön cephesinde dev bir Mustafa Kemal resminin yer alması dikkat çekti.

İstanbul Kaçakçılık Şubesi Müdürlüğü ekipleri, yurtdışına ihraç edilmesi gereken tütünlerin yurtiçinde piyasaya sürüldüğü bilgisi aldı. Bakırköy’deki bir özel okulun sahibinin de çeteyle işbirliği yaptığı belirlendi.

3 ton tütün ele geçirildi

Kaçak tütünlerin sevkıyatını özel okulun aracıyla yapan çeteye, okuldan çıkarken operasyon düzenlendi. Okulun deposunda 3 ton kaçak nargile tütün ele geçirildi. Liderliğini Feramuz D.’nin yürüttüğü nargile tütün çetesinden 56 kişi gözaltına alındı. Eğitim yuvası olan özel okulun sahibi C.K. da gözaltına alındı.

8'e alıp 30 dolara satmışlar

C.K.’nın nargile tütünü üreten fabrika sahibi Halit Ekrem K. ile de irtibatı olduğu iddia edildi. Şebekenin tütünlerinin dağıtım organizasyonunu da ‘binbir surat’ lakaplı kaçakçı Öznur O.’nun yaptığı belirlendi. Operasyonda Öznur O. da gözaltına alındı. Çete üyelerinin tütün fabrikalarından 8 dolara aldıkları tütünleri, piyasada 25-30 dolara sattıkları tespit edildi.

Önce tezgahtarmış

10 ilde yapılan operasyonda 25 ton kaçak nargile tütünü ele geçirildi. D.’nin 6 yıl önce Tahtakale’de nargile eşyalarını satıldığı bir işyerinde tezgâhtar olduğu öğrenildi. Nargile tütünüyle ilgili piyasadaki boşluğu gören Feramuz D.’nin kaçak tütün getirerek işe başladığı öğrenildi.

Akşam

Güncellenme Tarihi : 25.4.2019 18:31

İLGİLİ HABERLER