Bilim
  • 7.5.2019 22:18

NASA paylaştı! Çok net görünüyor...

Hubble Uzay Teleskobu'nun gözlemlerini bir araya getiren bilim adamları, evrenin bugüne kadar ki en ayrıntılı görüntüsünü yayımladı.

LiveScience'ın haberine göre, Hubble Uzay Teleskobu'nun gözlemleriyle  oluşturulan evrenin aile fotoğrafında, yaşlı ve küçük galaksiler ile tanınmış  gezegenler bir arada görülüyor.

Hubble'ın 16 yılda yaptığı 7 bin 500'den fazla gözlemi bir araya  getiren resim, evrenin şimdiye kadar ki en ayrıntılı görünümünü temsil ediyor.

Kompozit görüntüde, ışıkları Hubble'ın görüş açısına girene kadar  milyarlarca yıl yol alan, çoğu çok uzakta yaklaşık 265 bin galaksinin bulunduğu  ifade ediliyor.

Projenin lideri California Üniversitesinde görevli gök bilimci Garth  Illingworth, "Bu tek görüntü, evrende galaksilerin gelişiminin tam tarihini,  'bebekliklerinden' tam bir 'yetişkin' olana kadar geçen süreyi kapsıyor." dedi.

Fotoğrafta  iki ya da daha fazla genç galaksinin birbirleriyle  çarpışması sonucu oluşan "galaktik tren enkazlarının" da görülebildiği  belirtiliyor.

NASA'nın, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü  (STScl) ile ortaklaşa geliştirdiği Hubble Uzay Teleskobu, 1990'dan bu yana dünya  yörüngesinde uzay gözlemleri yapıyor.

Güncellenme Tarihi : 7.5.2019 22:23

İLGİLİ HABERLER