Gündem
  • 18.2.2014 23:38

Nasuh Mahruki CHP'yi topa tuttu

AKUT Kurucu Başkanı Nasuh Mahruki, CHP'nin Kadıköy Belediye Başkanlığı teklifi ile ilgili olarak, 'İşçi Partisi gerekçesiyle geri adım atmaları benim için çok iyi oldu. Ama CHP için de çok yanlış bir fotoğraf oldu' dedi. Bir söyleşiye katılmak üzere geldiği Antalya'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mahruki, kendisine siyasete girmesi için bugüne kadar çok teklif geldiğini ve halen de gelmeye devam ettiğini söyledi.

AKUT'ta yaptığı çalışmalarla milyonlarca insana ulaşabildiğini, ancak sonucu değiştirmek adına bakıldığında siyasetin daha etkili olduğunu ifade eden Mahruki, "Burada çok ciddi bir hareket alanım var. Ülkeme hizmet etmek istiyorum. AKUT'u kurmaya karar verdiğimde 26 yaşındaydım. Şimdi 46 yaşındayım. 20 senedir uğraşıyorum. Bundan daha fazla bir hareket alanı olduğu anda, koşullar altında siyaseti düşünebilirim. Yoksa, o faydayı oluşturmayacaksam niye siyasete gireyim" diye konuştu.

"İşçi Partisi üyesi değilim"

Mahruki, CHP'den aday olması için Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ın kendisini telefonla aradığında "Hayır" cevabını verdiğini, ikinci aramalarında ise görevi kabul etmesini, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istediğinin kendisine söylendiğini anlattı.

Mahruki, şunları kaydetti: "Oturup düşündüm. Hakikaten benim için zor bir süreç. Hayatımı değiştirmem lazım. En sonunda 'Sorumluluktan kaçacak bir insan değilim. Ben bir görev insanıyım. Bunu bir görev olarak kabul ediyorum ve yapacağım' dedim. Ama ondan sonra parti meclisinde konuşulurken birileri 'İşçi Partisi üyesi' demiş. Bir kere İşçi Partisi üyesi değilim. Olsam bile ne fark eder ki! Burada başka bir şey konuşuyoruz. Burada Nasuh Mahruki olarak davet ediliyorum. Nasuh Mahruki'nin bugüne kadar yaptığı o kadar iş var. Bundan sonra da yapabileceği bir potansiyel var. Onun için beni çağırıyorlarken İşçi Partisi gerekçesiyle geri adım atmaları benim için çok iyi oldu. Ama CHP için de çok yanlış bir fotoğraf oldu. Herkesin bir geçmişi var haliyle. O geçmişi reddedecek halimiz yok. Ama İşçi Partili değilim. Hiçbir partili değilim."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:33

İLGİLİ HABERLER