Gündem
  • 23.11.2017 19:30

NATO'dan Türkiye'ye garanti

NORVEÇ’te düzenlenen Trident Javelin tatbikatında Atatürk’ün ‘düşman taraf’ içinde gösterilmesi, iç haberleşme sisteminde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına açılan hesap aracılığıyla olumsuz mesajlar verilmesinin neden olduğu skandalın ardından Türkiye’den resmen özür dileyen NATO, Ankara’ya garanti verdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, benzer bir olayın bir daha yaşanmayacağına dair güvence verdi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından yazılı açıklama yaparak, “Yaşananlar bireysel eylemlerin bir sonucudur ve NATO’nun görüşlerini yansıtmamaktadır” ifadelerini kullanan Stoltenberg, NATO karargahında Estonya Cumhurbaşkanı Kersti Kaljulaid ile düzenlediği ortak basın toplantısında bir soru üzerine yaşanan skandala değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla aradığını, özür ve üzüntülerini ilettiğini söyleyen Stoltenberg, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile de Kanada’da görüştüğünü hatırlatarak, “Bir daha yaşanmayacağı konusunda garanti verdim” dedi.

Skandalın yaşanmasına neden olan görevliler konusunda soruşturmanın sürdüğünü belirten Stoltenberg, “Türkiye bizim için çok önemli bir müttefik. İttifakımıza çok büyük katkılarda bulunmaktadır. Böyle bir şeyin bir daha yaşanmayacağını söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, olayın ortaya çıktığı gün yaptığı açıklamada görevlilerin NATO personeli olmadığını ve Norveç ordusuna bağlı çalıştıklarını söyleyerek, ‘yapılacak disiplin işleminin Norveç makamları tarafından belirleneceğini’ duyurmuştu. NATO, olay konusunda Norveç ile temasta kalma kararı almıştı.

 

 

Güncellenme Tarihi : 23.11.2017 19:31

İLGİLİ HABERLER