Asayiş
  • 30.6.2007 15:24

NATŞALARI FUHUŞA ZORLAYAN ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Beyaz Rusya, Ukrayna ve Moldova'dan çeşitli bahanelerle kandırıp Türkiye'ye getirdikleri kadınları fuhuşa zorladıkları, insan ticareti yaptıkları ileri sürülen şebeke polis tarafından çökertildi.


Yaklaşık 400 polisin katıldığı İzmir kent merkezi ve ilçelerindeki önceden belirlenen 30 ayrı adrese yapılan baskınlarda, 25'i yabancı uyruklu kadın olmak üzere 50 kişi gözaltına alındı.
İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 6 aydır sürdürdükleri çalışmalar sonucunda, şebekenin, 3 ayrı koldan faaliyet gösterdiğini, kadınlardan bazılarının zorla, bazılarının da kendi isteğiyle fuhuş yaptığını saptadı.


Eldeki bilgi ve delillerin tamamlanmasının ardından, bugün sabah saatlerinde operasyon için düğmeye basan polis, Konak, Buca, Bornova ve Karşıyaka İlçeleri'ndeki 30 ayrı eve eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda, fuhuş yaptığı tespit edilen 25 yabancı uyruklu kadın ile fuhuşa zorladıkları ileri sürülen şebekenin 25 üyesi yakalandı.
Yabancı uyruklu kadınlarla, şebeke üyeleri Bozyaka'daki Asayiş Şubesi'ne getirilerek sorguya alınırken, soruşturmanın genişletilerek devam ettiği gözaltı sayısının artabileceği vurgulandı. Bu arada, baskınlarda yakalanıp emniyete getirilen yabancı uyruklu kadınlardan bazılarının, ellerindeki oyuncak tavşan ve bebeklerini bırakmamaları dikkat çekti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:46

İLGİLİ HABERLER