Spor
  • 31.7.2009 00:01

'NE ŞEREFSİZLİK YAPTIK!..'

MHK'nin kara listeye aldığı hakemler, MHK Semineri'ni bastı !.. MHK tarafından uzun süredir gerekçesiz biçimde kendilerine maç verilmeyen ama klasman da düşürülmeyen Bülent Demirlek ve Vedat Yüksel, Uluslararası Hakem Semineri'ne gelip hakkını aradı !..

2 hakem konuşmak için izin istediği sırada kürsüden "Toplantıya ara verilmiştir" açıklaması yapıldı ve salona müzik sesi verildi !.. 

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından düzenlenen 49. Uluslararası Hakem Semineri'nin açılışına, seminere davet edilmeyen üst klasman hakemleri Bülent Demirlek ve Vedat Yüksel'in açıklamaları damga vurdu.


Silivri Klassis Resort Hotel'de başlayan seminerin açılışında, seminere davet edilmediklere halde salona giren üst klasman hakemleri Bülent Demirlek ve Vedat Yüksel, açılış konuşmaları ve UEFA hakem eğitimcisi Jorn West Larsen'i dinledikten sonra, kürsüye yürüyüp, 1 dakika söz hakkı istediler. Hakemler kendilerine söz hakkı verilmeyince, gazetecilere açıklama yaptılar.
Bülent Demirlek, kendilerinin mağdur edildiğini ileri sürerek, ''Bizle ilgili bir yamukluk varsa bu çoktan deşifre olurdu. Biz hala üst klasman hakemi olarak burada tutuluyoruz, bizi neden düşürmediler. Düşürmediklerine göre demek ki problem bizde değil'' dedi.


Kendisinin devlet memuru ve her şeyinin ortada olduğunu anlatan Demirlek, şunları söyledi:
''Bizim 1,5 senelik sessizliğimiz efendiliğimizden. Herhangi bir korkumuz olduğundan değil. Bizler artık dışarı çıkamaz olduk. Bizim de ailemiz, çocuklarımız var. Öğretmen olduğum için öğrencilerim var. Bakın arkalarını dönüp gittiler. Federasyona yazıyoruz cevap vermiyorlar, MHK'ye yazıyoruz cevap vermiyorlar. Biz buraya avukatımız ve noterle geldik. Buraya girerken bile bize hangi muamele yapıldığını herkes gördü. Sadece bizler değil. Bizler piramidin üstünde olduğumuz için dikkat çekiyoruz. Klasman listeleri açıklandığı zaman Anadolu'daki Türk hakemliği ve gözlemcilerde ciddi bir problem başlamıştır. Bunların sorumlusu biz değiliz.''


Bülent Demirlek, sonuna kadar konunun takipçisi olacaklarını vurgulayarak, ''Buranın sonu UEFA ise UEFA, FIFA ise FIFA, en son İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar nereye gidecekse sonuna kadar takip edeceğiz. UEFA'nın yetkilisi burada. Geçtiğimiz yıl ben FIFA hakemiyken müsabakam geri alındı. Burada şikayet edilen Türk hakemi değil mi? Sonra ne oluyor, Şenes Erzik'in açıkladığı gibi 'Yabancı hakem gelsin'e dönüyor iş'' diye konuştu.

-YÜKSEL: ''VARSA BİR SUÇUMUZ YÜZÜMÜZE SÖYLENSİN''-

Vedat Yüksel de daha önceki seminere geldiğinde de aynı muameleyle karşılaştığını ifade ederek, ''Şu anda bizim akreditasyon kartımız yok. Biz buna rağmen oturduk. Fakat bu durumların olacağını tahmin ediyorduk'' dedi.


''Varsa bir suçumuz yüzümüze söylensin'' diyen Yüksel, ''Herkes eteğindeki taşı döksün. Biz ne yaptık, maç mı sattık, ne şerefsizlik yaptık? Bunu açıklasınlar. Hiçbir gerekçe yok'' diye konuştu.
Haklarını aramak için buraya geldiklerini ifade eden Vedat Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bizle konuşmuyorlar bile. Sadece 'çalışma ekibini kurduk' diyor. Bizler inşaat işçisi miyiz, 'Seni beğendim, seni beğenmedim'' diye bir şey olabilir mi? Ben Türk futboluna 16 yıl hizmet ettim. Hiç kimse benim hakkımda en ufak bir şey söyleyemez. Kim ne biliyorsa çıkıp söylesin. Hodri meydan diyorum. Kürsüye çıksaydık, 'Lütfen bize neden maç verilmediğini, sayın Oğuz Sarvan açıklasın' diyecektik. Bir şey yaparken bunun gerekçesi olması lazım. Hiç kimsenin babasının çiftliği değil. Burası muz cumhuriyeti değil. Bu şarkı burada bitmez.''


Yüksel ve Demirlek'in avukatı Tuğba Sezlikli ise bundan sonra prosedürleri başlatacaklarını belirterek, ''Ciddi bir hak yeme durumu var. Her şey ortada. Müvekkillerimin bu seminere katılma hakkı var. Çünkü üst klasman hakem kendileri. Her türlü müracaatlarımızı yapacağız, gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar müracaatlarımızı yapacağız'' dedi.

Hakemlerle birlikte gelen Silivri 1. Noteri Berrin Çınar ise sadece tespit için geldiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER