Gündem
  • 30.7.2011 00:06

NECDET ÖZEL KARA KUVVETLERİ KOMUTANI OLDU!..

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun emekliliğin istemesi nedeniyle boşalan göreve Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel atandı.

Org. Necdet Özel, komutanların emeklilik istmelerin ardından Başbakan Erdoğan'la görüşmüştü. Başbakanlık'taki görüşmenin ardından Erdoğan ve Özel Köşk'e çıkmıştı.

Teamüllere göre jandarma genel komutanları kara kuvvetleri komutanlığına atandıktan sonra genelkurmay başkanlığına geliyor. Ancak, Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner'in de emekliliğini istemesi nedeniyle, Org. Özel'in kısa süre sonra genelkurmay başkanlığına atanması bekleniyor.

video için lütfen linki tıklayınız...


KARARNAME İMZALANDI

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kararnameyi imzaladı.

Işık Koşaner'le birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay da emekliliklerini istemişti.

Emekliliğini istemeyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, TSK'daki emeklilik krizinden sonra başlayan görşmelerden sonra Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kararnameyi imzaladı.

ÖZEL'İN, KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA ATANMASINA İLİŞKİN KARAR, RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imzalı üçlü atama kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü ikinci mükerrer sayısında yayımlandı. Kararda, ''926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununun 121. madde (c) bendi gereğince, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, katıldığı tarihten geçerli olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmıştır" denildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 15:22

İLGİLİ HABERLER