Gündem
  • 28.2.2016 22:35

Necmettin Erbakan mezarı başında anıldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Erbakan hocamızın en temel hedefi İslam birliğini tesis etmekti. Ümmetin birliğini sağlamaktı. Ancak yolunu kestiler" dedi.

Eski Başbakan merhum Necmettin Erbakan, ölümünün 5'inci yılında Merkez Efendi'deki mezarı başında anıldı. Anma törenine Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, TBMM eski Başkanvekili Yasin Hatipoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Fatih Camii imamlarının Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan anma töreninde Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından dua edildi.

"Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın en büyük hayali İslam birliğini kurmaktı" diyen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Erbakan hocamızın en temel hedefi İslam birliğini tesis etmekti. Ümmetin birliğini sağlamaktı. Milli Nizam Partisi neden kapatıldı? 'Siz milli görüşlüler ve Erbakan Hoca, İslam nizamını tesis etmek istiyorsunuz. İslam birliğini kurmak istiyorsunuz' dediler ve partiyi kapattılar. Refah Partisi'nin kapatılması kararına bakın. Yol mu kesilmiş? Bankamı soyulmuş? Adam mı öldürülmüş? Yoksa katliam mı yapılmış? Neden kapatıldı? Tüm Ümmüt-i Muhammede, Müslümanım diyen şuurlu her Müslüman'a sormak istiyorum, siz de vicdanınıza sorun. Hocanın yolu neden kesildi? Hoca'nın yolu İslam birliğini savunduğu için kesildi. Bakın 54. hükümetimiz 11 aylık dönemde destanlar yazdı. Cumhuriyet döneminin en başarılı hükümeti ama Başbakan Erbakan görevden uzaklaştırıldı. Partisi kapatıldı. Şuurlu Müslümanların kendisine sorması lazım neden kapatıldı?" diye konuştu.

"28 ŞUBAT SÜRECİ ASIL İTİBARİYLE BİR SOYGUN SÜRECİDİR"

28 Şubat darbesinin tarihin en kirli darbelerinden biri olduğunu söyleyen Kamalak, "Dün 27 Şubattı. Yani hocamızın Rabbine kavuştuğu gündü. Bugün ise 28 Şubat. Hepinizin bildiği gibi tarihimizin en kirli post modern darbesinin gerçekleştirildiği bir gündür. 23 kamu bankasının içinin boşaltıldığı sürecin başlangıç günüdür. Birçoklarının milleti soymaya başladığı günün başlangıcıdır. 28 Şubat süreci asıl itibariyle bir soygun sürecidir" dedi.

HATİPOĞLU'NUN GÖZYAŞLARI

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın mezarına dönerek ona hitaben bir konuşma yapan TBMM eski Başkanvekili Yasin Hatipoğlu ise, "Hocam makamın cennet olsun. Seni 1970'de Milli Nizam çalışmalarıyla birlikte tanıdık. Kusurumuz mutlaka olmuştur. Bizi bağışla. Çünkü sen, biliyoruz ki malıyla, canıyla, hayatıyla cihat neferiydin. Bizim elbette senin yanında çok kusurlarımız olmuştur. Bizi bağışla" ifadelerini kaydetti.
Hatipoğlu, bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. 

MEHMET ALTUNIŞIK

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER