Dünya
  • 28.3.2020 14:36

Neden İngiltere’de Okumalıyım?

Geçmişten günümüze kadarki süreçte her zaman için en iyi üniversiteler dendiğinde akla ilk gelen ülkelerden birisi olan İngiltere, öğrencilerin üniversite hayallerini süslemektedir. Köklü eğitim sistemi ve kültürel yapısı ile öğrencilerin dikkatini çekmeyi başaran İngiltere’de üniversite kurumları, her yıl binlerce öğrenciye kucak açmaktadır. Kültür ve renk fark etmeksizin büyük bir hoşgörülülük ile uluslararası öğrenci kabulü yapan İngiltere, geleneklerine sahip çıkan bir ülkedir. Kendini kanıtlamış bir sistem üzerine kurulu olan İngiltere eğitim sistemi sayesinde bugün ünlü olan birçok proseför, doktor ya da akademisyen, yurtdışında üniversite tercihini İngiltere’den yana kullanmıştır.

Hem eğitim sistemi hem kültürel yapısı hem de eğitimde sunduğu avantajlar sebebi ile binlerce öğrencinin tercih listesinde yer alan İngiltere’de eğitim süresi okuyacağınız bölüme göre değişebilmektedir. Buda kısa sürede mezun olmak ve bütçeden tasarruf etmek demektir. Misal, bazı alt dereceler 2 yıllık lisans eğitimi sunmakta mimarlık gibi bölümlerde 6 yıl sürebilmektedir. Fakat genellikle çoğu lisans bölümünün 3 yıl olduğunu söyleyebilmek mümkündür. Bu 3 yıla ek olarak bazı bölümlerde 1 yıllık stajlar vardır ki süre yine 4 yıl olabilmektedir.  Sözel bölümlerin bir kısmı ise 4 yılda tamamlanabilirken fen yâda mühendislik bölümlerinden 4 yıllık lisans eğitimi aldıktan sonra yüksek lisansa geçilmesi gerekiyor. Kısacası okuduğunuz bölümde uzmanlaşmak istiyorsanız eğitim süreniz de artmaktadır. 3 yıllık bir hukuk eğitimi avukat olmanızı sağlamayacaktır bu nedenle hukuk dalını da seçip 1 yıl daha okumanız gerekmektedir.

Neden İngiltere’de Okumalıyım?

Dünya’nın sayılı üniversitelerine sahip olan İngiltere’de siz de bu üniversitelerden birine kabul edilebilirsiniz ki bu diplomanızın her yerde geçerliliği olması demek. Kariyer kapılarının bir bir açılmasını sağlayan bu lisans diplomanız sayesinde başka ülkelerde de farklı eğitim alma şansınız artacaktır. İngilizce öğrenmek ve pekiştirmek için anavatanında okuma şansını elde etmenize ek olarak part- time işlerde de çevirmen olarak Türklere yardımcı olabilirsiniz.

Eğitim maliyetini düşürmek istiyorsanız da İngiltere’de okumanız tavsiye edilir. Yukarıda bahsettiğimiz üzere lisans ve lisansüstü eğitim programları diğer ülkelere göre bazen daha kısa sürebilmektedir.

Yeni insanlarla tanışmak ve kültürlerini gözlemlemek ise elbette İngiltere’de eğitim almanın en güzel yanı olsa gerek.

İngiltere Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

İngiltere öğrenci vizesi için gerekli belgeler arasında pasaport, vize başvuru formu, okuldan kabul mektubu, ailesinin ya da kendisinin maddi durum belgeleri, askerlik durumu belgesi, İngilizce tercümeli öğrenci belgesi, son mezun olunan okuldan diploma ya da tercümeli çıkış belgesi, evliler için evlilik cüzdanı fotokopisi, İngilizce eğitimi alındığında dair belgeler, vukuatlı nüfus kayıt örneği, seyahat sağlık sigortası, tapu ya da araç ruhsat fotokopisi gibi belgeler yer almaktadır.

Siz de Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile yurtdışında üniversite eğitimi almak ister misiniz? Yurtdışında lisans eğitim seçeneklerimizi öğrenmek ve İngilterede üniversite okumak için hemen bize ulaşın!

Güncellenme Tarihi : 28.3.2020 14:37

İLGİLİ HABERLER